REKLAMI GEÇ

KESK Bordro Yaktı

KESK Bordro Yaktı

Kamu Emekçileri Sendikası(KESK) Şubeler Platformu Denizli Şubesi’ne üye bir grup kamu çalışanı Denizli Belediyesi önünde bordro yakma eylemi yaptı.

/ DENİZLİHABER / 14 Nisan 2014 Pazartesi, 14:49

Kamu Emekçileri Sendikası(KESK) Şubeler Platformu Denizli Şubesi’ne üye bir grup kamu çalışanı, artan hayat pahalılığına dikkat çekmek için Delikliçınar Meydanı’nda eylem yaptı. Her geçen gün artan ekonomik ve sosyal sorunların içinden çıkılmaz bir hal aldığını belirten KESK Dönem Sözcüsü Yusuf Yurdakul, “Kamu emekçileri, iradesi yok sayılarak iktidarın beklentilerine uygun biçimde yandaş konfederasyon tarafından imzalanan Satış Sözleşmesinin ürünü olan bu bordroları red ediyoruz. AKP ve yandaş sendikası, kamu emekçilerini sadaka ile kandıramayacağını artık anlamalıdır” dedi.

“15 MİLYON İNSAN YOK SAYILDI”
Sendika kanununda yapılan değişikliklerin hata olduğunu ve 15 milyon insanın yok sayıldığını ifade eden Yurdakul, “Sendika kanunun da yapılan değişiklikler 2,5 milyon kamu emekçisinin ve 1,9 milyon emeklinin iradesi yanlış konfederasyon yönetimine altın tepsiyle sunulmuştur. Aileleri ile birlikte yaklaşık 15 milyon insan doğrudan ilgilendiren böylesine önemli bir sürecin yandaş konfederasyon başkanıyla mal kaçırırcasına sürdürüldüğü 2013 toplu sözleşmelerinde görülmüştür. AKP iktidarının emekçileri içine sürüklediği mevcut kara tablo, emekçilerin nasıl kandırılmaya çalışıldığını açık bir şekilde ortaya koymuştur. Kamu emekçilerinin uzun yıllardır yaşadığı yoksullaşma süreci 2014 yılında artarak devam etmektedir” dedi.
Kamu emekçileri, daha sonra maaş bordolarını yakarak eylemi tamamladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı