REKLAMI GEÇ

KESK’ten Kobane eylemi

KESK’ten Kobane eylemi

IŞİD’in Kobane’de yaptığı saldırıları protesto etmek amacıyla greve giden Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Denizli Şubeler Platformu üyeleri, Candoğan Parkı önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. KESK Dönem Sözcüsü Yusuf Yurdakul, “IŞİD, AKP faşizminin kendisidir” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 9 Ekim 2014 Perşembe, 16:56

IŞİD’in Suriye ve Irak’ta yaptığı saldırıları protesto eden KESK Denizli Şubeler Platformu üyeleri, “Ölüm Kapıdayken Susulmaz”, “Bir Savaşta Sadece İnsanlar Ölmez, İnsanlık da Ölür. Sessizlik Saf Tutmaktır, Bizim Safımızı İnsanlık” yazılı pankartlarla Candoğan Parkı önünde basın açıklaması yaptı.

Dönem Sözcüsü Yusuf Yurdakul yaptığı açıklamada, AK Parti hükümetini eleştirdi. Yurdakul, “Bir kez daha görülmüştür ki IŞİD sadece dışsal tehdit değildir. AKP’nin içeride toplumsal muhalefeti sindirmek, korkutmak, baskı altına almak için kullandığı mezhepçi faşist zihniyetin bir aracı ve yansımasıdır” dedi.

“KESK olarak, ‘Savaş Tezkeresi Kaldırılsın! Gerici IŞİD çetelerine değil, Kobane’de ilerici insanlığa her tür insani destek verilsin! Yeni Roboskiler, Şengaller, Sivaslar yaşanmasın’ taleplerimiz ve ‘İnsanlığa Ses Veriyoruz Savaşı Durduralım’ şiarı ile grevdeyiz! AKP içerde ve dışarıda savaş kışkırtıcı politikalarına son vermelidir” uyarısı yapan Yurdakul, özgür, demokratik ve barış içinde bir geleceği bugünden kurmak adına mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu. Basın açıklamasının ardından kalabalık, savaş karşıtı sloganlar atarak dağıldı.

Yorumlar

Mustafa   -  Bağlantı 10 Ekim 2014, 12:08

colesia isimli yorumcu ilk önce okuduğunu anla kamusen böyle bir eylem yapmaz sen ilk önce gerçek isimle yorum yap kamusen eylem yaptımı tam yapar yalakalar altından kalkamaz yaptığı eylemde.

colesia   -  Bağlantı 10 Ekim 2014, 11:14

KESK VE KAMUSEN NE AYAKSINIZ GEZİ HURRA AĞAÇ HURRA TÜRKİYE CUMHURİYETİ KÜÇÜK DÜŞÜRÜLECEK HURRA HÜKÜMETE ÇATILACAK HURRA BİR İYİ NİYETİNİZ BİR DÜRÜSTLÜĞÜNÜZ BU VATANA BİR FAYDALI HABERİNİZ OLMAYACAK KOBANİ HURRA YAZIKLAR OLSUN..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı