REKLAMI GEÇ

Klimik toplantısında erken tanı konuşuldu

Klimik toplantısında erken tanı konuşuldu

Pamukkale Üniversitesi, 2019 Klimik Toplantısı’na ev sahipliği yaptı. Toplantıda, kan dolaşımı infeksiyonlarında erken tanının önemine dikkat çekildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Aralık 2019 Perşembe, 14:09

Tıbbi Mikrobiyoloji AD. Başkanı Prof. Dr. İlknur Kaleli tarafından başkanlığı yürütülen toplantıda Kateter ilişkili kan dolaşımı infeksiyonlarının sıklığı, karşılaşılan bakteriyel ve fungal etkenler konusunda Doç. Dr. Tuğba Sarı tarafından ülkemiz verileri ve dünya verileri detaylı olarak paylaşıldı.

Dr. Seçil Deniz tarafından, hastanelerimizde mevcut Enfeksiyon Kontrol Komitesi Ekiplerince yakından izlenerek takip altına alınan bu infeksiyonların sağlık çalışanları tarafından erken tanınmasının önemine vurgu yapılarak, bu konuda önemli yol göstericiler olan ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (Centers for Disease Control and Prevention, CDC), Amerika İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (IDSA) ve ülkemiz Ulusal Sağlık Hizmeti İlişkili İnfeksiyonlar Surveyans Rehberi kılavuzluğunda bilgilendirme yapıldı.

Diğer taraftan, gelişen bu infeksiyonların uygun tedavilerin planlanarak takiplerinin yapılabilmesi amacıyla Doç. Dr. Murat Kutlu tarafından, klavuzlar eşliğinde detaylı bir sunum yapıldı. Kutlu sunumunda tanı ve tedavinin yanı sıra, bu infeksiyonların görülme sıklığının azaltılmasında en önemli faktörlerden biri olan önleme stratejilerine de geniş yer vererek, sağlık çalışanlarının bu konuda farkındalıklarının artırılmasına katkıda bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı