REKLAMI GEÇ

Koca Mektepliler vazgeçmiyor

Koca Mektepliler vazgeçmiyor

Denizli Lisesi Mezunlar Dayanışma ve Yaşatma Derneği, Koca Mektep olarak bilinen eğitim kurumunun Denizli Belediyesi’ne devredilmesine bir kez daha karşı çıkarak, yerel seçim öncesi “Denizli Lisesi’ni koruyacak adaya oy verin” çağrısında bulundu.

/ DENİZLİHABER / 27 Mart 2014 Perşembe, 17:28

Denizli Lisesi Mezunlar Dayanışma ve Yaşatma Derneği’nden yapılan açıklamada, eğitim kurumunun Denizli Belediyesi’ne devriyle ilgili protokol gereği 1 Eylül 2014’te Denizli Lisesi diye bir okulun kalmayacağı, 100 yıllık bir tarihin yok edileceği ifade edildi.

DİLEKÇELER VERİLDİ

Yapılan işlemin yangından mal kaçırmaya benzediği, konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Milli Eğitim Bakanlığı, Denizli Valiliği, Denizli Belediyesi, Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ve Denizli Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçeler verildiği, Denizli Belediyesi’nin Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci imzasıyla verdiği yanıtta, burayı Denizli’nin simgesi haline getirmek için aslına uygun restorasyon yapılacağının belirtildiği kaydedildi.

MİLLİ EĞİTİM’İN YANITI

Dönemin İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül’ün ise “Denizli Lisesi, Anadolu Lisesi statüsünde 1.347 öğrencisiyle halen eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Dilekçenizde bahsedilen devir konusuyla ilgili müdürlüğümüzde somut bir çalışma bulunmamaktadır” yanıtını verdiği belirtildi.

DENİZLİ BELEDİYESİ’NE SORULAR

Açıklamada, Denizli Lisesi’nin terk edilmiş metruk bir bina olmadığı, okulun özellikle bakımsız bırakıldığı da vurgulanarak, Denizli Belediyesi’nden şu soruların yanıtı istendi:

– Denizli Lisesi’nin 1.347 öğrenci 01.09.2014 tarihinden itibaren nerede okuyacak?

– 35 bin 422 metrekare araziye tarihi bina dışında bina yapacak mısınız?

– Halen eğitim hizmeti verilen 100 yıllık Denizli Lisesi’nin tarihi binasını belediyenin hangi hizmet binası olarak kullanacaksınız? Eğer makam binası yapacaksanız hangi sınıfı makam odası yapacaksınız?

-Şu ana kadar yıkımı yapılmayan, çevresine zarar veren, tehlike yaratan pansiyon binası hemen yıkılabilecek mi?

-Protokolde yazmayan, ancak sözünü verdiğiniz şimdiye kadar kaldırılmayan Halk Eğitim Merkezi binasını ne zaman, nasıl yaptıracaksınız?

Koca Mektebi makam binası yaparsanız, tarihi binanın duvarlarına reklam bezleri astırmaya billboardları kiralamaya devam edecek misiniz?

-Üstyapı çalışmaları s ırasında müteahhidinizin zarar verdiği tarihi kapının onarımından haberiniz var mı?

DENİZLİLİLERE ÇAĞRI

Açıklamada, Denizli Lisesi’ne tüm Denizli halkının sahip çıkması da istenerek, “Bir çağrımız da Denizlililere. Denizli Lisesi mezunlarına, tarihine sahip çıkan duyarlı halkımıza Denizli Lisesi’ni koruyacak başkan adaylarına oy veriniz” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı