REKLAMI GEÇ

Kurşunoğlu: Ebelere yıpranma payı verilsin

Kurşunoğlu: Ebelere yıpranma payı verilsin

Türkiye Kamu-Sen Denizli Temsilcisi ve Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Rayif Kurşunoğlu, ebelere yıpranma payı verilmesini, emekli maaşlarında yapılması düşünülen iyileştirmenin tüm sağlık çalışanlarını kapsamasını istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Nisan 2016 Perşembe, 11:59

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen-Şube Başkanı Rayif Kurşunoğlu, yaptığı açıklamada, Ebeler Haftası’nın nöbet tutulan güne göre yıpranma payı verilmesi, doktorların emekli maaşlarının kısmen yükseltilmesi, zorunlu mali sorumluluk sigortasının tek elden yapılması, normal doğumda anne ve bebeğe zorunlu sigorta yapılması gibi düzenlemelerin yer aldığı Torba Yasa Tasarısı’nın gündemde olduğu bir zaman diliminde kutlandığını belirtti.

Gündeme getirilen yıpranma payının muammaya dönüştüğünü ifade eden Kurşunoğlu, “Fiilen yapılan iş unutulmuş, sadece nöbet tutanlar diye bir kıstas getirilmeye çalışılmaktadır. Nöbetin tarifi, yeri ve hangi meslek mensuplarının nöbetleri fiili hizmette değerlendirilecek bunun takibi nasıl ve kimler tarafından yapılacaktır. Tam bir kargaşa ortamı oluşacağı endişesini taşıyoruz. Bizce istisnasız tüm sağlık çalışanlarına yıpranma payı yani fiili hizmet zammı verilmelidir. Bu sürede bir yıl için en az 60-90 gün olarak belirlenmelidir” dedi.

Emekli maaşları konusuna da değinen Kurşunoğlu, emekli maaşları ile ilgili bir düzenleme yapılmak istendiğini, ancak sağlık hizmetlerinin bir ekip işi olduğunun gözden kaçırıldığını, hekimlerin emeklilik maaşlarında yapılması düşünülen iyileştirmenin istisnasız tüm sağlık çalışanlarını kapsamasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı