REKLAMI GEÇ

Madımak’ı unutmadılar

Madımak’ı unutmadılar

Eğitim-İş Denizli Şube Sekreteri Kadir Yıldırım, Sivas’ta 35 aydının katledildiği Madımak olayının üzerinden 22 yıl geçmesine rağmen sis perdesinin hala aralanmadığını, Eğitim-İş olarak Sivas katliamında yaşamını yitiren aydın ve sanatçıları unutmadıklarını, unutturmayacaklarını belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Temmuz 2015 Perşembe, 09:17

Eğitim-İş Denizli Şube Sekreteri Kadir Yıldırım, Madımak Olayı’nın 22.yıldönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta yaşanan ve tarihe “insanlık suçu” olarak geçen olayda 35 aydın, sanatçı, yazar ve gencin yakılarak katledildiğini, ülkemizi faşizmin karanlık dehlizlerine çekmeye çalışan bu cumhuriyet karşıtı gerici eylemi bir kez daha şiddetle kınadıklarını ifade etti.

Üzerinden 22 yıl geçmesine rağmen katliamın üzerindeki sis perdesinin hala aralanmadığını vurgulayan Yıldırım, “Katliamın sorumluları baştan savma bir şekilde yargılanmış, gözönünde olan bazı insanlar cezalandırılmış, ancak katliamda devletin ve siyasi iradenin rolü sorgulanmamıştır” diyerek, şöyle devam etti:

“AKP iktidarı, Bazı demokratik kitle örgütlerinin ‘insanlık suçunda zaman aşımı olmaz’ talebiyle açtığı davada, ‘zamanaşımı kararı’ verilmesini dönemin Başbakanı Erdoğan, ‘Milletimiz için, ülkemiz için hayırlı olsun’ şeklinde değerlendirmiş ve açıkça taraf olmuştur. Ellerini kollarını sallaya sallaya gezen katiller, AKP’nin güdümündeki devlet eliyle ödüllendirilmiş, Sivas davasında katliamcıları savunanlar milletvekili, bakan olmuşlardır. Oysa insanlığa karşı işlenmiş suçlarda zaman aşımının olamaz.”

Aydınları yakanların “Cumhuriyet Sivas’ta kuruldu, Sivas’ta Yıkacağız” sloganı atmasının bir tesadüf olmadığını kaydederek, “İşte bu nedenle Eğitim-İş olarak, Atatürk’e ve Cumhuriyet devrimlerine saldıranlara inat, Atatürk’e ve Cumhuriyet devrimlerine sahip çıkmanın inancı ve azmiyle bu acı günü ‘Cumhuriyeti Sivas’ta Kurduk, Sonsuza Kadar Yaşatacağız’ sloganıyla anıyoruz. Sivas katliamında yaşamını yitiren aydınlarımızı, sanatçılarımızı unutmadık, unutturmayacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı