REKLAMI GEÇ

MEMURLAR BORDRO YAKTI

MEMURLAR BORDRO YAKTI

Hükümetin memur maaşlarına yaptığı zammı protesto eden Türkiye Kamu Sen üyeleri maaş bordrosu yaktı. Pamukkale Kaymakamlığı karşısında toplanan Türkiye Kamu Sen üyeleri yüzde 3+3’lük maaş artışını protesto etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Ocak 2015 Perşembe, 14:06

Türkiye Kamu Sen üyesi memurlar, maaş zamlarını protesto etmek için Pamukkale Kaymakamlığı önünde eylem yaptı.

Denizli İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Turgay Demirtaş yaptığı basın açıklamasında, 2013 Ağustos’unda imzalanan toplu sözleşmenin memurlar ve emekliler adına adeta bir Sevr Anlaşması olduğunu belirterek, “Memurlarımızın hakları masa başlarında gasp edilmiş, sorunları yok sayılmış; 2 milyon 600 bin memur, 1 milyon 900 bin emekli adeta pazarlanmıştır. 2014 yılında maaşlara yapılan 123 liralık zam; ortalama memur maaşında %5,2; en düşük memur maaşında %7,2; mühendis maaşında %3,7; avukat maaşında %4; doktor maaşında %3 artış demekti.Ama yıllık enflasyon %8,17 oldu.   Haberleşme giderleri %39,6;    Ulaşım harcamaları %18;Giyim harcamaları %11,9;   Çevre ve su giderleri %10,9 ve Gıda harcamaları ise ortalama %10,7 arttı. Yine geçen yıl, Mercimek %42; pirinç %31; dana eti %19; peynir %16; yoğurt %11zamlandı. Ekmeğe bile %15 zam geldi. İşte biz, bu yüzden %12 ek zam istiyoruz.Gerçekler ortadayken hem Memnun-Sen, hem de iktidarın pişkin açıklamaları akıllara zarar veriyor.Bu durumda dahi, “Memurlarımızı enflasyona ezdirmedik” diyebiliyorlar.  Başbakan, “Memurlara %17 zam verdik” diyor; Maliye Bakanı, “%8,5 zam verdik” diyor. Başbakan’ın dediği gibi memura %17 zam yapılması için, 425 lira zam almamız gerekir. Soruyorum, bu kadar zam alan var mı? Yok 2014 yılı borç yükü ve geçim sıkıntısıyla geçiren memurlar tüm gerçeklerin farkındadır. Geçtiğimiz yıl, bizleri 123 liraya mahkûm edenler, bu yıl da %3+3’e mahkûm ediyorlar.Bugün memurlarımız sözde zamlı maaşlarını aldılar ve acı gerçekle bir kez daha yüzleştiler. Biz, Türkiye Kamu-Sen olarak 2013 Ağustos’undan beri, gerçekleri dile getiriyoruz.  İmzalanan toplu sözleşmenin defolu olduğunu, memurların haklarının gasp edildiğini ifade ediyoruz.  Malum konfederasyon ise 123 lirayı, %3+3 zammı anlata anlata bitiremiyor.  Gerçekler ortada; 2014 memurlarımız ve emeklilerimiz için kara bir yıl odu” dedi. 

“2015 DAHA DA ZOR OLACAK”
2015 yılının kamu çalışanları için daha da zor geçeceğini ifade eden Demirtaş, “Şimdi malum konfederasyon, iktidarın arkasına saklanmış, Başbakan’a perde arkasından sufle yapıyorlar, Başbakan da “Memurlara %17 zam yaptık” diyor. Sözde yetkili konfederasyonun 1,5 yıldır, memur maaşları ile ilgili bir tek açıklama yaptığını görmedik.Bunlar, %12 ek zam talebimize de karşı çıktılar.Biz istiyoruz, herkesten önce onlar karşı çıkıyor.Ama iş konuşmaya geldiğinde, sendikacıyız diye ortalıkta dolaşıyorlar.Lafla peynir gemisi yürümez.Yalanla hiç yürümez.Memurlar adına bir tek açıklamaya imza atmayanlar,Memuru unutup, yolsuzluğa, hırsızlığa destek verenler,Bir yılda ailenin zorunlu harcamaları 403 lira artmışken, 123 lira zamma “Evet” diyenler,Hizmetlileri yok sayanlar, 4/C’lilere; vekil ebe, hemşire, imam ve aile sağlığı elemanlarına üvey evlat muamelesi yapıp kadroya geçirmeyenler,  öğretmeni, akademisyeni, sağlık çalışanını, maliyeciyi, adliye çalışanını unutanlar, Postacıya, ormancıya, belediye çalışanına, diyanet çalışanına kör bakanlar, Emeklileri, ek gösterge sorunlarını, ek ödeme sorunlarını, fazla mesaileri, döner sermayeleri bir kenara bırakıp, 2 gün içinde memuru masada satıp kaçanlar,“Ben sendikacıyım” diyemezler. Mevki, makam ve siyasi çıkarları uğruna kamu görevlilerini masada satanlar,Şu soğuk günlerde evinde battaniyeyle ısınmaya çalışanların, ellerini otomobil egzozlarında ısıtanların, soğuktan donan bebeklerin ahını aldılar” diye konuştu.

ic

“YÜZDE 12’DE ISRARLIYIZ”
Memura yüzde 12 ek zam taleplerinden ısrarlı olduklarını kaydeden Demirtaş şöyle konuştu: “Bunlar elbette yalan söyleyecekler, suçlarını, hesap bilmezliklerini kapatmaya çalışacaklar.İş bilmeyen, sözde sendikaların, iktidarla el birliği yapıp, memurlara verdiği zararı, bizzat yaşayarak görüyoruz.   Memurlarımızın artık kaybedecek, feda edecek, heba edecek bir tek günü dahi kalmamıştır.Biz, %12 ek zam talebimizi sonuna kadar dile getireceğiz.Biz, memurlarımızın haklarını sonuna kadar müdafaa edeceğiz.Biz, gerçekleri, her şeye rağmen, her platformda, her ortamda söyleyeceğiz.   Milyonlarca memurun, emeklinin, masumun hakkını yiyenler, ek zam talebimize herkesten önce itiraz eden, hesap bilmez sözde sendikalar, yüzleri kızarmadan, “Memura %17 zam yaptık” yalanını söyleyenler ise, yarattıkları ekonomik yangının ateşini, milyonlarca memurun bordrolarında görecekler.”

Basın açıklamasının ardında Kamu Sen üyeleri maaş bordrolarını yaktı. Eylem olaysız sona erdi.

 

Yorumlar

harun türkmen   -  Bağlantı 16 Ocak 2015, 08:17

asgari ücretli alan ne yapsın o zaman. çok kızıyorum memurlar böyle yaptığı zaman. öbür dünyada iki elim yakalarında olacak…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı