REKLAMI GEÇ

Memurlar bordro yaktı

Memurlar bordro yaktı

KESK’e bağlı sendikaların üyeleri, enflasyon farkının ücretlere tam olarak yansıtılmadığı gerekçesiyle Vergi Dairesi Başkanlığı önünde bordro yakma eylemi yaptı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 15 Temmuz 2015 Çarşamba, 14:38

Yıllık enflasyon farkının bordrolara yansıtılmadığını belirten Emekçileri Sendikaları Konfederasyonuna (KESK) bağlı sendikaların üyeleri, Vergi Dairesi Başkanlığı önünde eylem ve basın açıklaması yaptı. BES Denizli Şube Başkanı Yusuf Yurdakul, “Yaptığımız hesaplara göre, kamu emekçilerinin enflasyon farkı ve yaptığı işe göre aldığı taban aylık katsayısına bağlı ödeme tutarında yaşadığı kayıp ortalama bir maaş tutarındadır. Kısacası kamu emekçileri 2014 yılında 12 ay çalışıp 11 aylık maaş almışlardır. Bir ay angarya çalışmışlardır” dedi.

Kamu emekçilerinin emeğinin ve alın terinin mücadelesini her platformda sürdüreceklerini belirten Yurdakul, kamu çalışanlarına “insanca yaşam ve insanca çalışma için sürdürdüğümüz mücadelemizin talepleri sadece KESK’in değil, tüm kamu emekçilerinin, sizlerin talebidir. Gelin talepler için mücadeleyi birlikte yükseltelim. Emeğimizi, alın terimizi gasp etmek isteyenlere karşı omuz omuza birlikte olalım” çağrısında bulundu.

denizli-eylem-bes-bodro-yakma-h

Basın açıklamasının ardından kamu emekçileri, bordrolarını yakarak ağustos ayında yapılması planlanan toplu sözleşme görüşmelerinin, gerekli mevzuat değişikliği yapılıncaya kadar eylül veya ekim ayına ertelenmesini istedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı