REKLAMI GEÇ

Mimarlar Odası: Yağmanın önü açıldı

Mimarlar Odası: Yağmanın önü açıldı

Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nden yapılan açıklamada, kentsel dönüşüm adı altında yağmanın önünün sınırsız bir şekilde açıldığı ve kuralsızlığın kural haline geldiği belirtildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Nisan 2015 Çarşamba, 12:31

Mimar Sinan’ı Anma ve Mimarlar Günü dolayısıyla Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nden yapılan açıklamada, “Koca Sinan’ı andığımız bugünlerde ülkemizde her alanda uygulanmakta olan “yağmacı ve otoriter” politikalar nedeniyle, ne yazık ki toplumumuza mimarlık, kentleşme ve uygarlığımızın esenlikli bir geleceği adına güzel gelişmelerden söz edemiyoruz” denildi.

Açıklamada, ülkemizin her bakımdan kaosa sürüklendiği ortamda Mimar Sinan’ın akılcı mimari anlayışının özünü oluşturan araştırma, öğrenme, anlama, çağdaş bir mimari yaratma ve sürekli olarak kendini aşma çabalarının anlaşılamadığı vurgulanarak, şu görüşlere yer verildi:

“Demokratik normlar ve hukuk fiilen askıya alınmış, bilim ve katılımcılık düşüncesi ise yok sayılmaktadır. Kamu denetiminin tamamen ortadan kaldırıldığı; kentsel dönüşüm adı altında yağmanın önünün sınırsız bir şekilde açıldığı ve kuralsızlığın “kural” haline geldiği koşullarda, meslek odalarının “özerk-kamu kuruluşu niteliğinin yok edilmesi ve işlevsizleştirme operasyonları fütursuzca sürdürülmektedir.

Mimarlar Odası olarak, Koca Sinan’ı ölüm yıldönümü nedeniyle saygıyla anarken, “Sinan’a saygısızlık” olarak nitelediğimiz; ülkemizin bütün geleceğini karartan, kentlerimizi kimliksizleştiren ve rantiyenin şantiyesine dönüştüren; kamu yararını ve bilimi hiçe sayan bu çılgınlıklarından bir an önce vazgeçilmesi için çabalarımızı kararlılıkla sürdürmekte olduğumuzu bir kez daha vurgulamak isteriz.

Bu çerçevede ülke yöneticilerini, yerel yönetimleri, yatırımcıları ve ilgili tüm kesimleri mimarlığımıza, kentlerimize, Koca Sinan’a ve yarattığı eşsiz değerlerle birlikte tüm doğal ve kültürel mirasımıza sahip çıkmaya bir kez daha çağırıyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı