REKLAMI GEÇ

Mücadele kopuk bunun için etkisiz

Mücadele kopuk bunun için etkisiz

Denizli TMMOB ve KESK Şubeler Platformu tarafından düzenlenen “Laiklik Bilim ve Aydınlanma” Paneli’ne katılan EĞİT-DER Genel Başkanı Mustafa Demir, laik ve çağdaş bir Türkiye için mücadele eden insanların birbirinden kopuk olduğu için etkisiz kaldığını öne sürdü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Mayıs 2016 Çarşamba, 15:39

Laiklik, Bilim ve Aydınlanma konularını güncel gelişmeler bağlamında kürsüye taşıyan aynı başlıklı panel yoğun ilgi gördü. TMMOB ve KESK’e bağlı oda ve sendikaların üyelerinin yanı sıra halktan dinleyicilerin de katıldığı panel, yapılan konuşmalardan sonra forum ile devam etti.

denizli-makine-muhendisleri-egit-der-genel-baskani-mustafa-demir-1

Moderatörlüğünü TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu dönem sekreteri Cüneyt Zeytinci’nin yaptığı panel, dinleyicilerin forum bölümündeki ilgisi dolaysıyla ilerleyen saatlere kadar devam etti.

denizli-makine-muhendisleri-egit-der-genel-baskani-mustafa-demir-2

Toplantı, MMO Denizli Şube Sekreteri Mehmet Sarıca’nın Panel duyurusunda ismi yer alan Ankara Üniversitesi Öğretim Görevlilerinden Yard. Doç. Dr. Yasin Durak’ın mazeret duyurusunu açıklamasıyla başladı. Ardından TMMOB İKK Sekreteri Zeytinci’nin açılış konuşmasını yaptığı Panel, Mustafa Demir’in konuşması ile sürdü.

denizli-makine-muhendisleri-egit-der-genel-baskani-mustafa-demir-3

EĞİT-DER Genel Başkanı Mustafa Demir, konuşmasına bir dönem derneklerinin genel başkanlığı da yapan, Denizli eski milletvekili ve eğitimci Mustafa Gazalcı’ya teşekkür ederek başladı. Laiklik, bilim ve aydınlanma konularının birbirinden koparılamayacağını belirten Demir, günümüzde Türkiye’de laikliğin kalmadığını, laik bir ülke olmaktan çıkıldığını, konuya bu açıdan bakıldığında daha gerçekçi olunacağını belitti. Laik ve çağdaş bir Türkiye için mücadele eden insanların bu mücadelesinin birbirinden kopuk olduğu için etkisiz kaldığını öne süren Demir, gündemi kaplayan çocuk tacizleri meselesinin de laikliğin olmayışı konusuyla ilişkilendirilmesi gerektiğini öne sürdü. Osmanlı harem kültüründen örnekler veren Demir, konuya bu açıdan bakmak gerektiğini kaydetti.

Daha sonra forum şeklinde devam eden toplantıda panel konusu olan “Laiklik, Bilim ve Aydınlanma”yı ele alan görüşler, ilerleyen saatlere kadar dinleyiciler tarafından tartışıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı