REKLAMI GEÇ

MÜHENDİSLERDEN EĞİTİME KATKI

MÜHENDİSLERDEN EĞİTİME KATKI

Ağır ve tehlikeli işlerde çalışanlardan, mesleki eğitim almamış olanlara gerekli eğitimin verilmesinin zorunlu hale getirilmesi nedeniyle, gerekli eğitimler için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Makine ve Tekstil Mühendisleri Odası Denizli Şubeleri arasında işbirliği protokolü imzalandı.

/ DENİZLİHABER / 22 Mayıs 2010 Cumartesi, 17:02

Ağır ve tehlikeli işlerde çalışanlardan, mesleki eğitim almamış olanlara, 4587 sayılı kanunun, 85/1 maddesi gereğince, gerekli eğitimin verilmesi zorunluluğu getirildi. Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu arasında protokol imzalandı ve 31 Mayıs 2009 tarihli ve 27244 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ üzerine uygulamaya geçildi.

Denizli Vali Necati Bilican Mesleki Eğitim Merkezi tarafından 13 Nisan 2010 tarihinden itibaren, işyerlerinde ve okulda hazırlanıp, Milli Eğitim Müdürlüğü’nce onaylanan kurs planına göre; 40 saatlik, ağır ve tehlikeli işlerle ilgili, 11 tane kurs açıldı. Müracaatlar doğrultusunda, yeni kurslar da açılmaya devam ediliyor.

Denizli’nin sanayi ve tekstil bölgesi olması, ağır ve tehlikeli işlerde çalışanların çokluğu nedeniyle, oda başkanlıkları ile bu konuda kurs açmak üzere protokoller hazırlandı. Bu kapsamda Denizli TMMOB Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılacak işçilerin, mesleki eğitimi ve belgelendirilmeleri işbirliği protokolü imzalandı. Protokole, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Başkanı Hüseyin Hadımlı imza attı. Tekstil Mühendisleri Odası Denizli Şubesi ile hayata geçirilen protokole de Oğuz ve Tekstil Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Başkanı Melike Anıl Bingöl imza attı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Ağır ve tehlikeli işlerce çalıştırılacak personelin eğitimi ile ilgili odalarımızla protokol imzalıyoruz. Eğitimle ilgili çalışmalarımızda sivil toplum örgütleri ile iç içe çalışıp, yeni hamleler yapıyoruz” dedi. Oğuz, her iki şubeye de eğitime verdikleri destek nedeniyle teşekkür etti. Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Başkanı Hüseyin Hadımlı, imzalanan protokolle, eğitimde büyük bir açığın kapanacağına inandığını söyledi.
Tekstil Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Melike Anıl Bingöl, tekstilde öncü bir il olan Denizli’nin, bu konudaki öncülüğünü imzalanan protokolle devam ettireceğini söyledi.
Bingöl, “Bu protokol ile tekstil ve deri sanayisinin yoğun olduğu diğer illere de örnek teşkil edecektir. Benzer uygulama ile tüm Türkiye’de ağır ve tehlikeli işler grubunda çalışan kişilerin konusunda uzman kişilerce eğitilmesinin önünün açılması hedefleniyor. Ayrıca sanayinin ilgili konularında bizzat çalışanların eğitilmesi için kişi başına 36 saat süren eğitimler, firmalarda Tekstil Mühendisleri Odası tarafından verilecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı