REKLAMI GEÇ

Mülteci sorunları için sessiz eylem

Mülteci sorunları için sessiz eylem

Uluslararası Sanat Eğitmenleri Derneği Gönüllüleri (USED), mülteci haklarının farkındalığını oluşturmak için sessiz eylem düzenledi. Gözlerini siyah kurdeleyle kapatan, ellerinde döviz ve mülteci sorunlarını anlatan manifestolar taşıyan gönüllülerin eylemi yarım saat sürdü.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 22 Haziran 2016 Çarşamba, 09:11

Uluslararası Sanat Eğitmenleri Derneği Gönüllüleri, mülteci hakları ile ilgili farkındalık yaratmak amacıyla Forum Çamlık AVM’de “Sessiz Duruş” eylemi düzenledi.

denizli-multeci-haklarina-sorunlarina-dikkat-cektiler-1

10 kişinin katıldığı eylemde dernek gönüllüleri, gözlerini siyah kurdele ile kapattı, ellerine Arapça, Farsça ve Türkçe yazılı dövizler taşıdı. Eylemde, mülteci haklarının yazılı olduğu İngilizce ve Türkçe dövizler de vatandaşlara dağıtıldı.

Eylem hakkında bilgi veren USED Başkanı Umut Hallaç, “Dernek birçok AB projesi hazırladık. Denizli’deki sanatçı mültecilerin sosyal hayata katılımı projesi bunlardan birisi. Mülteci duyarlılığına ilişkin böyle bir etkinlik düzenledik. Amacımız halkımızın mültecilerin haklarının farkında olması. Etkinliğimizin sonunda görselleri Avrupa Komisyonu, Birleşmiş Milletle Komisyonuna göndereceğiz” dedi.

denizli-multeci-haklarina-sorunlarina-dikkat-cektiler-2

Yorumlar

ibram   -  Bağlantı 22 Haziran 2016, 15:32

bu sessiz duruş yapanlar evlerine misafir etsinler evlerinin yarısını onlara versinler işlerinide devir etsinler bi bu kaldıydı eylem yapmadıgınız bunuda yaptınız tamam gari. mütlecileri sahiplenin o zaman sizin olsun herşeye eyelm yapar oldunuz 😀

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı