REKLAMI GEÇ

O yönetmeliğin iptali için dava açtılar

O yönetmeliğin iptali için dava açtılar

Büro-İş Denizli Şubesi üyeleri, “Kölelik koşulları” olarak adlandırdıkları yönetmelik değişikliğinin iptali için meydanlara çıktı. Büro İş Denizli Şube Başkanı Hüdayi Ünlü, yönetmelik hükümlerinin iptali için Danıştay nezdinde dava açtıklarını belirtti.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 16 Ekim 2015 Cuma, 17:05

Gelir İdaresi Başkanlığı Taşra Teşkilatının Süreklilik Arz Eden Hizmetlerinde Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik 17 Eylül’de Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğin anayasaya aykırı düzenleme getirildiğini savunan Büro İş Denizli Şubesi üyeleri, Denizli Vergi Daire Başkanlığı önünde eylem yaptı. Eyleme, Vatan Partisi 1. sıra milletvekili adayı Mustafa Güleç de destek verdi.

Grup adına açıklama yapan Büro İş Denizli Şube Başkanı Hüdayi Ünlü, kamu emekçilerinin yönetmelik ile ağır iş yüküyle karşı karşıya bırakıldıklarını belirterek, fiziki, ekonomik, teknik ve sosyal sorunlarla boğuşmak zorunda bırakıldıklarını söyledi.

Ünlü, “Kamu emekçileri, vergi kayıp ve kaçağın önlenmesi, tahsilat hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi gerekçe gösterilerek hafta sonu ve resmi tatil günleri de dahil olmak üzere vardiyalı olarak 24 saat çalışma esası ile görev yapmak zorunda bırakılıyorlar” dedi.

KÖLELİK KOŞULLARINA İZİN VERMEYECEĞİZ
Kölelik koşullarının kendilerine dayatılmasına izin vermeyeceklerini dile getiren Ünlü, “Atama ve görevde yükselmelerde kayırmaya, torpile, kadrolaşmaya karşı kariyer ve liyakatı esas alan, ‘adalet için mülakata hayır’ demeye, insanca yaşanacak ücret ve insanca çalışılacak iş koşulların için mücadeleye, işyerlerinde yaratılan ücret adaletsizliğinin giderilmesi, iş güvencemizin ortadan kaldırılmasına yönelik uygulamalara karşı mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Ünlü, “Büro İş Sendikası’nın Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na, yürürlükte bulunan mevzuata ve insan haklarına açıkça aykırı olan vardiyalı çalışma yönetmelik hükümlerinin iptali için Danıştay nezdinde dava açtık” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı