REKLAMI GEÇ

Otizmli çocuklara ayrımcılık yapılıyor!

Otizmli çocuklara ayrımcılık yapılıyor!

Denizli Otizm Derneği Başkanı Dudu Karaman Dinç, otizmli çocuklara ayrımcılık yapıldığını ve toplumdan uzaklaştırıldığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Kasım 2014 Çarşamba, 12:07

Denizli Otizm Derneği Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde toplantı düzenledi. Otizmli çocukların okul öncesi, bakanlığa bağlı okullarda kaynaştırma eğitimi alması gerektiğini dile getiren Denizli Otizm Derneği Başkanı Dudu Karaman Dinç, “Otizmli çocuklu anneler olarak çocuklarımızın toplumdan dışlandığını biliyoruz. Engelli çocuklarımıza engeller çıkartılıyor. Anaokuluna yazdırmak istediğimiz çocuklarımız ya okul yönetimi tarafından istenmiyor ya da normal çocukların aileleri bizim çocuklarımızı istemiyor. Çocuklarımızın eğitim hakkı ellerinden alınıyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Yardım bekliyoruz. Denizli’de 500 otizmli çocuk bulunuyor ” dedi. Kendi otizmli çocuğunu anaokuluna yazdırmak için 6 okula müracaat ettiğini ve hepsinden ret cevabı aldığını dikkat çeken Dinç, “Şikayetim üzerine çocuğumu anaokuluna yazdırabildim” diye konuştu.

denizli-otizm-dernegi-ic

Otizmli çocukların haftada en az 20 ile 40 saat ders görmeleri gerektiğini ancak özel rehabilitasyon merkezlerinde ise haftada 2 saat eğitim aldıklarını ifade eden Dinç, “Her yerden dışlanıyoruz. Denizli Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’nde çocukların alan uzmanı öğretmeni çok az. Atanan öğretmenler de buldukları ilk fırsatta okulu terk etmeye yöneliyorlar. Yavrularımızın geleceği için çırpınıyoruz” diye konuştu.

Denizli Halk Eğitim Merkezi’nde otizmli çocukların bakamı ve eğitimiyle ilgilenecek kişilerin yetiştirilmesi amacıyla kursların açılmasını talep ettiklerini kaydeden Denizli Otizm Derneği Başkanı Dudu Karaman Dinç,”Bin bir güçlükle okula kabul edilen çocuklara ve velilere genellikle potansiyel problem gözüyle bakılıyor. Toplumdan dışlanmak istemiyoruz. Çocuklarımızı toplumun içinde büyütme istiyoruz. Hastanelerde çocuk psikiyatrisi, nörolog ve kap bölümlerinde yetersizlikler var. Çocuk metabolizması yok. Dernek olarak ve otizmli çocuklu anneler olarak ailelerin ve otizmli evlatlarımızın bütün alanlarda hakları için sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı