REKLAMI GEÇ

Pelin Çift: Çocuk da yaparım kariyer de çok zor

Pelin Çift: Çocuk da yaparım kariyer de çok zor

TRT 1’de yayınlanan Gündem Ötesi programının yapımcı ve sunucusu Pelin Çift, medya sektöründe kadınların yaşadığı dezajantajlara dikkat çekerek, “Çocuk da yaparım karıyer de” anlıyışını hayata geçirmenin güçlüklerine değindi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Mart 2016 Pazar, 11:20

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen “Medya ve Kadın” konulu söyleşinin konuğu TRT 1’de yayınlanan Gündem Ötesi programının yapımcı ve sunucusu Pelin Çift oldu. Anemon Otelde düzenlenen söyleşiye, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşlu temsilcileri ve çok sayıda kadın katıldı.

Kadın Meclisi Başkanı Özen, burada yaptığı konuşmada, bu yıl Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenledikleri Medya ve Kadın konulu söyleşi ile farkındalık oluşturmak istediklerini ifade etti. Medya kurumlarının da birer kamu kuruluşu olduğunu ve her kamu kuruluşu gibi kamu yararına iş yapmak zorunda olduklarını ifade eden Özen, “Yeni nesillerin doğru ve düzgün eğitilmesi ve muhafazası için azami gayret gösterilmelidir. Hem görsel, hem işitsel olarak bu kadar güçlü bir silaha sahip medyanın kasıtlı ve umarsız, sadece reyting ve kazanç odaklı yayınlarla toplumumuzda sebep olduğu ahlak erozyonuna göz yumulmamalıdır” dedi.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Pelin Çift ise, çalışma hayatında ve medyada kadının karşılaştığı zorluklara değindi. “Çocukta yaparım kariyer de” anlayışının kadın için çok zor olduğunu vurgulayan Çift, 20 yıldır medya sektörü içerisinde olduğunu ve tırnaklarıyla kazıyarak bugünlere kadar geldiğini söyledi. Medya sektöründe mesaiyi çok uzun tutmak gerektiğini, kadının bu açıdan da çok dezavantajlı olduğunu ifade eden Çiftçi, “Hem sosyal ilişkiler ağında olacaksınız ama kadın olarak mesafenizi koruyacaksınız. Bu çok zor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı