REKLAMI GEÇ

Prof. Dr. Özgür Demirtaş DEGİAD üyeleriyle buluştu

Prof. Dr. Özgür Demirtaş DEGİAD üyeleriyle buluştu

DEGİAD’ın konuğu olarak Denizli’ye gelen Prof. Dr. Özgür Demirtaş, “Ekonomi, bilim ve gelecek” konulu konferans verdi. Demirtaş, bilim olmadan ekonomiden verim elde edilmesinin imkansız olduğunu söyledi, “Türkiye’nin gerçeklerini görmezden gelerek politika oluşturulamaz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Ocak 2017 Perşembe, 12:00

Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD) uzmanlarla üyelerini buluşturduğu etkinliklerini sürdürüyor. Ekonomi sihirbazı olarak nitelendirilen ve uluslar arası arenada büyük bir üne sahip olan Prof. Dr. Özgür Demirtaş DEGİAD’ın son konuğu oldu.

Anemon Otel’de gerçekleştirilen ve DEGİAD üyelerinin yoğun katılım gösterdiği “Ekonomi, bilim ve gelecek” konulu konferans veren Prof. Dr. Demirtaş, 2007 yılında, Tenür (ömrünün sonuna kadar City University of New York’ta çalışma ve üniversiteden çıkarılamama hakkı) ünvanlarını alan önemli bir isim. 2010 yılında Sabancı Üniversitesi’nden İşletme Fakültesi Finans Kürsü Başkanlığı ve profesörlük teklifi alınca Türkiye’ye yerleşen Demirtaş, 2010 yılında Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Kanada ve İskoçya’da 1 Milyon profesör için yapılan 10 milyonu aşkın öğrenci değerlendirmesi sonucunda, ilk 20 içerisinde yer aldı.

Bilim olmadan ekonomide verim elde edilmesinin imkansız olduğunu belirten Demirtaş, matematiğin şaşmayacağını, Türkiye’nin gerçeklerine göz kapatarak ekonomi politikaları oluşturulamayacağını, Türkiye’nin bilime ve bilim insanlarına verdiği değeri, ülkenin mevcut anlayışı ile 2023 hedefinde dünyada nerede olacağımızı, dinleyenleri adeta sarsarak anlatı.

Pozitif bilimin Türkiye’nin fotoğrafını nasıl net olarak ortaya koyduğunu ifade eden Demirtaş, dünyanın iletişim ve bilgi çağında hızla evrildiğini dile getirdi, gençleri yazılıma ilgi duymaya davet etti.

Demirtaş, konferansın sonunda davetlilerin sorularını da yanıtladı.

Yorumlar

Basicman   -  Bağlantı 19 Ocak 2017, 12:17

Vatandaş olarak ilk defa duyduğum bir isim.tv ler biraz bu isimlerle ilgilense!ha bir de hazır referandum yapılırken,bu isimde ekonomi bakanlığı için referandum A girse!

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı