REKLAMI GEÇ

Profesör Hakkı Uyar Cumhuriyet’i ve Kubilay’ı anlattı

Profesör Hakkı Uyar Cumhuriyet’i ve Kubilay’ı anlattı

Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi’nin davetlisi olarak Denizli’ye gelen Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Profesörü Dr. Hakkı Uyar, “Cumhuriyetin Kurucu Kültürü ve Menemen Olayı”nı anlattı. Atatürk’ün tüm kazandırdıklarının tek tek kaybedildiğini belirten Uyar, “100 yıl sonra hala bir Atatürk bekliyorsak, bu bizim acizliğimiz. Hepimiz Atatürk olacağız” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Aralık 2019 Pazar, 10:05

Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi’nin davetlisi olarak Denizli’ye gelen Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Profesörü Dr. Hakkı Uyar, Baro Konferans Salonu’nda Denizlililer ile buluştu, “Cumhuriyet’in Kurucu Kültürü ve Menemen Olayı” konulu konferans verdi. Uyar konferansta Cumhuriyet’i ve Menemen olaylarında şehit düşen Kubilay’ı anlattı.

“AYDINLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM
Şehit Kubilay’ı alçakça katleden Derviş Mehmet’in de tıpkı Kubilay gibi Girit göçmeni olduğunu anlatan Uyar, “Kubilay’ı katleden kişiler sıkıyönetim mahkemesinde yargılandı. Cumhuriyetin tamamen oturmadığı dönemlerdi. Köklü değişimler oldu ama yetmedi. Mustafa Kemal Atatürk dahil olmak üzere nerede yanlış yaptıklarını şapkalarını önüne alıp düşündüler” dedi.

Tekrar böyle şeylerin yaşanmaması için aydınlara sahip çıkılması çağrısında bulunan Prof. Dr. Uyar, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilmek ilmek işlediği ülkemizi kaybetmeyelim” dedi.

ATATÜRK’ÜN VERDİKLERİNİ KAYBEDİYORUZ
Osmanlı döneminden bu yana sürecin nasıl ilerlediğine ve Atatürk’ün yaptığı devrimlere de değinen Uyar, “Mustafa Kemal Atatürk 11 yıllık süreçte kadınlara seçme ve seçilme hakkı verdi şu an bunları yavaş yavaş kaybediyoruz” diye konuştu.

“YÜZ SENE SONRA ATATÜRK’Ü BEKLİYORSAK BU BİZİM ACİZLİĞİMİZDİR”
Mustafa Kemal Atatürk’ün son nefesine kadar bu ülke için çabaladığının altını çizen Uyar, “Bu ülke için hepimiz Mustafa Kemal olacağız. O, son nefesine kadar gelecek nesil için mücadele etti. Şimdi bir Atatürk daha bekliyorsak, bu bizim acizliğimizdir. Hepimiz Atatürk olacağız” dedi.

Hakkı Uyar konuşmasının ardından, gelen soruları yanıtladı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi Başkanı Kadem Özbay, Profesör Hakkı Uyar’a plaket verdi, teşekkür etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı