REKLAMI GEÇ

Rotary’den Denizlileri gülümseten proje

Rotary’den Denizlileri gülümseten proje

Sosyal sorumluluk alanında etkili projelere imza atan Denizli Rotary Kulübü, farklı bir çalışma başlatıyor. “Gülmek sana yakışıyor Denizli” adıyla başlattıkları projenin ilk adımı ise oldukça anlamlı. Özgecan cinayeti ile olumsuz bir şekilde gündeme gelen minibüsçülere yönelik eğitimler verilecek, davranış modelleri anlatılacak.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 18 Nisan 2016 Pazartesi, 12:35

Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Denizli rotary Kulübü Başkanı Halim Sivri, eşi Nilgün Sivri, gelecek dönem başkanı Barbaros Kon ile rotaryenler katıldı.

denizli-rotary-kulübü--toplanti-ic

Toplantının açılış konuşmasında Dönem Başkanı Halim Sivri, Rotary kulüplerinin bir dini, siyasi veya yardım derneği olmadığını vurguladı. Sivri, “Rotary, her ülkenin kendi yararları bakımından incelemeleri gereken ‘barış içinde bir dünyanın’ küçük bir modelidir. Rotary evrensel bir hizmet kuruluşu olarak özellikle açlığın olduğu yere gıda, hastalığın olduğu yere sağlık, yalnızlığın olduğu yere dostluk, çaresizliğin olduğu yere umut arayışı içinde dışa dönük hizmetlerini gerçekleştirmektedir” dedi.

İZİN ALMAKTA ZORLANIYORUZ
“Gülmek Sana Yakışıyor Denizli” projesi kapsamında sağlık ve eğitim kurumlarında seminerler, yarışmalar, kampanyalar düzenleneceğini ayrıca bilgilendirici sticker, billboard ve broşürlerle Denizli halkının bilgilendirilmesinin sağlanacağını söyleyen Dönem Başkanı Sivri, “İzin almakta zorlandığımız için projemizi izin gerektirmeyen özel eğitim ve sağlık kuruluşlarında yürüteceğiz” diyerek sitemini dile getirdi.

denizli-rotary-kulübü--toplanti-ic-1

MUTLU BİR DENİZLİ HALKI İÇİN
Son dönemlerde yaşanan terör olayları ve tüm olumsuzluklara inat gülen bir Denizli için hayata geçirilecek “Gülmek Sana Yakışıyor Denizli” projesi ile ilgili bilgi veren gelecek dönem başkanı Barbaros Kon, projenin bir dönemle sınırlı kalmayacağını uzun soluklu olacağını vurguladı.

Kon, “Bu proje ile tüm olumsuzluklara rağmen bölge halkımızın birbirine daha bağlı olmasını, birbirine karşı düşünceli davranışlar sergilemesini, birbirini olumlu sözcüklerle, saygılı, kibar ve nazik davranışlarla iş, özel, eğitim ve aile yaşantılarında daha keyif almalarını sağlayacaktır. Denizli’deki yolları birbirine gülümseyen, selam veren, düşünceli davranışlar sergileyen, nazik ve olumlu sözcükler kullanan insanlarla dolup taşırmaya amaçlıyoruz. Bunun için, öncelikle gülümsemenin ve olumlu sözcükleri kullanmanın yaşamımızın bir parçası olmasını sağlamak için, trafikte, okulda, evde, işyerinde bu sihirli sözcükleri anlatacağız. Gülümsemenin, birbirimize selam vermenin, olumlu sözcükler kullanmanın hiçbir yan etkisi yok, tam tersine bağışıklık sistemini harekete geçirip güçlendirir, stresle bağlantılı en az 4 hormonu azaltır, kasları gevşetir, tansiyonu düşürür, reçetesiz olarak her yerde kolaylıkla bulunur. Ayrıca bulaşıcıdır ve her şeyden önemlisi bedavadır” dedi.

KAYIP ŞARKILAR OLMASIN
Özgecan Aslan’ın canice öldürülmesiyle Türkiye gündemine oturan minibüs şoförlerine yönelik eğitimlerin projenin ilk ayağını oluşturacağını dile getiren Kon, “Minibüs ve minibüs şoförlüğü farklı bir kültür. Kayıp şarkılar dinliyorlar, bunlara uzun süre maruz kalınca, şarkılar ile birlikte dinleyen de kayboluyor, ruh sağlıkları bozuluyor. Doğal olarak birkaç örnek de olsa karşımıza Özgecan cinayetleri çıkıyor. Amacımız öncelikle kayıp şarkılar yerine kazandıran şarkıları dinleme alışkanlığı kazandırmak istiyoruz. Eğitimler kapsamında davranış modelleri ve sakin kalabilme yetenekleri üzerinde de uzman ekipler tarafından eğitimler verilecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı