REKLAMI GEÇ

Saçlarımı savururum, hakkımı savunurum

Saçlarımı savururum, hakkımı savunurum

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı sendikaların  kadın üyeleri, şiddetsiz bir toplum, adalet, eşitlik ve barış için Candoğan Parkı önünde toplanarak Çınar Meydanı’na yürüdü. Kadınların taşıdığı pankartlar arasında biri vardı ki, eylemin ruhunu özetliyordu.  “Bedenimiz, kimliğimiz, emeğimiz ve hayatlarımız bizimdir” diyen kadınlara erkekler de, yakalarına mor kurdele takarak destek verdi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 23 Kasım 2014 Pazar, 16:12

KESK’e bağlı sendikaların Denizli Şubesi üyeleri, 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla Çınar Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.  Candoğan Parkı önünde toplanan kadınlar ellerinde, “Saçlarımı Savururum, Haklarımı Savunurum”, “Babamdan İzin Almadan Geldim”, “Ölüm Değil Direniştir Kaderim”, “Erkek Adalet Değil, Gerçek Adalet” yazılı pankartlarla Çınar Meydanı’na yürüdü.

Kadınlar adına basın açıklaması metnini okuyan SES Kadın Sekreteri Nevsun Demiray, “AKP iktidarının ayrımcılık ve eşitsizlik üreten cinsiyetçi politikaları sonucunda bütün bir toplum şiddet sarmalının içine itilmektedir, Bugün 12 yıllık iktidardan beslenen erkek egemen kirli yüzünü kadınlara yönelik şiddet, taciz, tecavüz, istismar ve cinayetler olarak göstermektedir” dedi.

“Bizler için saten var olmayan sınırlara örülen duvarlara karşı; erkek egemen düzenin tüm duvarlarını yıkma mücadelesi vermeye, eşit, adil ve demokratik bir yaşam için örgütlü gücümüzle direnmeye devam edeceğiz” diyen kadınlara erkekler, yakalarına taktıkları mor kurdelelerle destek verdi.

Basın açıklamasının ardından kadınlar, şiddete, adetsizliğe karşı ve hükümet aleyhinde sloganlar atarak dağıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı