REKLAMI GEÇ

Sağlık çalışanlarından ortak tepki

Sağlık çalışanlarından ortak tepki

“Kan, gözyaşı, şiddet mağduru görmek istemiyoruz” diyen sağlık çalışanları, PAÜ Hastanesi önünde tepkilerini dile getirdi. Yakalarına siyah kurdela takan sağlık çalışanları, Ankara’daki terör saldırısında yaşamını yitiren yurttaşları andı, terörü lanetledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ekim 2015 Pazartesi, 11:31

Denizli Tabip Odası, Diş Hekimleri Odası ve Eczacılar Odası, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi önünde ortak basın açıklaması yaptı. Çok sayıda sağlık çalışanının katıldığı basın açıklamasında, Ankara’daki terör saldırısında hayatını kaybedenler saygı duruşu ile anıldı, katliamı yapanlardan, katliama göz yumanlardan hesap sorulması istendi.

Katılımcılar adına basın açıklamasını Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem yaptı. Önem, “Bizler terörün olmadığı, en önemli değerlerin insan hayatı olduğu, laik ve demokratik bir ülkede birlik ve beraberlik izinde yaşamak istiyoruz. Çok şey mi istiyoruz?” diye sorduğu açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Biz hekimler ve sağlık çalışanları yaşamı savunmak için var olduğumuzu biliyor ve acı duyuyoruz. Kan, gözyaşı, şiddet mağduru görmek istemiyoruz. Barış ve huzur içinde, demokrasinin egemen olduğu bir ülkede yaşama umudumuzu koruyarak, saldırganları şiddetle, nefretle kınıyor, terörü lanetliyoruz.”

Basın açıklaması, katılımcıların Cumhuriyet tarihinin en büyük katliamında yaşamını yitiren yurttaşlar için saygı duruşunda bulunulmasının ardından sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı