REKLAMI GEÇ

Savaşa “hayır” dediler

Savaşa “hayır” dediler

Denizli sivil toplum örgütleri ve bazı siyasi parti il temsilcilerinin katılımıyla 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla basın açıklaması gerçekleştirildi. Türkiye’de artan saldırılar, katliamlar, savaş ve şiddetin gölgesinde Dünya Barış Günü’nün kutlandığına dikkat çeken katılımcılar, “savaşa hayır” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 1 Eylül 2016 Perşembe, 18:41

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı sendika, Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı odalar ile siyasi parti il temsilcileri, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Candoğan Parkı önünde ortak basın açıklaması yaptı.

Katılımcılar adına basın açıklamasını KESK dönem sözcüsü Mehmet Dede okudu. Dede, “Bu yıl 1 Eylül Dünya Barış Günü, yaşadığımız coğrafyada artan çatışma, saldırı ve katliamların içerde ve dışarıda kışkırtılan savaş ve şiddet politikalarının sonucu olarak ölümler, baskı ve şiddet uygulamalarının yaşandığı bir döneme denk gelmiştir” dedi.

AK Parti iktidarının iç ve dış politikalarını eleştiren Dede, “ Devletin görevi çocukları ve gençleri ölüme göndermek değil, onları her ne pahasına olursa olsun yaşatmaktır. Demokratik, insan hak ve özgürlüklerine saygılı bir devlet, içeride ve dışarıda barışçıl bir siyaset izlemek zorundadır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı