REKLAMI GEÇ

Sözkesen: T.C. IŞİD militanlarını etkisiz hale getiremiyor mu?

Sözkesen: T.C. IŞİD militanlarını etkisiz hale getiremiyor mu?

Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD) Başkanı Melek Sözkesen, Suruç’ta yaşanan canlı bomba katliamının ardından yaptığı açıklamada, “Koskoca T.C., ülkede fink atan IŞİD militanlarını etkisiz hale getiremiyor mu?” diye sordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Temmuz 2015 Salı, 14:13

DEGİAD Başkanı Melek Sözkesen, Suruç’taki canlı bomba saldırısını kınarken, IŞİD’e karşı yeterli önlem alınmamasını sert bir dille eleştirdi. Suruç’taki bombalı saldırıda hayatını kaybeden 20 yaşındaki Hatice Ezgi Sadet’in de, Adıyaman’da PKK tarafından katledilen 23 yaşındaki Müsellim Ünal’ın da gülücüklerinin yüzlerinde solduğunu belirten sözkesen, “Oysa her ikisine de aileleri ve devletimiz yatırım yaptı, yetiştirdi, okuttu, büyüttü, meslek sahibi yaptı. Ülkemizin her 

ikisinden de beklentileri vardı. Her ikisi de geriye mahvolmuş birer aile bıraktı” dedi.

“Ölenlere rahmet, yaralananlara acil şifa” dileklerinin ezber edildiğini vurgulayan Sözkesen, “Koskoca T.C., ülkede fink atan IŞİD militanlarını etkisiz hale getiremiyor mu? Evlatlarımızın bu örgüt eline geçmesine mani olamıyor mu? IŞİD, vatan topraklarında gösteriler, törenler düzenlemeye kadar vardırmışken cesaretini, Türkiye bunları ülkeden def edemiyor mu? Dinimizi öğrensinler diye çocuklarımızı gönderdiğimiz Kur’an kurslarını denetleyemiyor muyuz? Buralardan IŞİD’e geçen çocuklarımızı kana, ölüme mi uğurluyoruz? Barışalım-kardeş olalım-biz olalım” söylemlerine halk bu kadar sarılmışken, hala neden PKK terörü bitirilemiyor? En önemlisi neden hala sorumlular bir adım öne çıkmıyor?” sorularını yöneltti.

Suriye için Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olunduğunu ifade eden Sözkesen, “Biz bir devletiz. Devletler kabile gibi değil, gelenekleriyle, prensipleriyle yönetilmeli. Oysa biz profesyonel, gelenekçi, kadim devlet politikalarını gözden geçirmiyoruz. Sert bir manevrayla yanlıştan dönmüyoruz. Biz kendimizi koruyamıyoruz. Biz gençlerimizi heba ediyoruz. Ne uğruna, kim uğruna?” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı