REKLAMI GEÇ

“Sürücü adaylarına yeterli ders verilmiyor”

“Sürücü adaylarına yeterli ders verilmiyor”

Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Denizli Şubesi Genel Sekreteri Tevfik Karataş, Denizli’deki sürücü kurslarında, sürücü adaylarına yeterli direksiyon dersi verilmediğini iddia etti.

/ DENİZLİHABER / 19 Mart 2010 Cuma, 20:06

Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Denizli Şubesi Genel Sekreteri Tevfik Karataş, trafik eğitiminin temel amacının, trafik eğitiminin gerekliliğinin benimsetilmesi ile düzenli ve güvenli bir trafik ortamının sağlanması aracılığıyla, trafik kazalarını önlemek olduğunu hatırlatarak, “Sürücü kurslarının amacı ise karayolu trafiğinde güvenli sürüş yeteneklerine sahip sürücü yetiştirmektir” dedi.

Denizli’deki sürücü kurslarında, sürücü adaylarına yeterli direksiyon eğitimi verilmediğini belirten Karataş, “Denizli merkezde 35 motorlu taşıt sürücü kursu bulunmaktadır. Sürücü kurslarının bu kadar fazla olması nedeniyle, haksız rekabet ve yönetmelik dışı uygulamalar görülmektedir. Denizli’de B sınıfı (otomobil, minübüs ve kamyonet kullanacaklar için) sürücü belgesi (ehliyet) 250-300 TL’ye verilmektedir. Motorlu Taşıt Sürücü Kursları Yönetmeliği’nin 6. maddesine göre B sınıfı sürücü belgesi alacak adaylara, 20 saat direksiyon eğitimi dersi verilmesi bir zorunluluktur. Şehrimizde 1 saat direksiyon dersi, 35-40 TL’ye verildiğine göre; sadece direksiyon için 700-800 TL ödenmesi gerekmektedir. Yönetmelikte belirtilen 20 saat direksiyon dersinin verilmediği aşikardır” dedi.

Karataş, “Sürücü adaylarına yeterli direksiyon eğitimi verilmemektedir. Motorlu taşıt sürücü kurslarını tamamlayan kursiyerlerin aldıkları eğitim, trafikte güvenli birer sürücü olarak yer almalarına yetmemektedir. Ülkemizde meydana gelen trafik kazalarının ortalama yüzde 98’inin sürücü hatalarından kaynaklandığı göz önüne alındığında, sürücü adaylarına verilen eğitimin, kazaların önlenmesi hususunda, ne denli öneme sahip olduğu açıktır. Sürücü kurslarının denetimlerinin daha etkili yapılabilmesini sağlayacak denetim yöntemleri geliştirilmelidir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı