REKLAMI GEÇ

Tabip odalarından hekimlere çağrı

Tabip odalarından hekimlere çağrı

Türk Tabipler Birliği’ne yönelik bazı adımların atılmasının gündeme gelmesinden sonra Ege Bölge Tabip Odaları Denizli’de toplandı. Toplantıda tabipler, meslek odalarının başındaki Türk ve Türkiye ifadelerine sahip çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Şubat 2018 Pazar, 16:27

Türk Tabipler Birliği’nin yapılan bir açıklama sonrasında tüm yönetim kurulu üyelerinin gözaltına alınması, sonrasındaki tartışmalarda hükümetin meslek odasının başındaki Türk ve Türkiye ifadelerinin kaldırılmasına yönelik girişimlerde bulunması Ege Bölgesi’ndeki tabip odalarının tepkisini çekti.

Denizli Tabip Odası’nın ev sahipliğinde Ege Bölge Tabip Odaları bir toplantı yaptı. Toplantıya Türk Tabipler Birliği’nin merkez konseyi üyelerinin yanı sıra Aydın, Denizli, Isparta, Burdur, İzmir, Manisa ve Muğla tabip odaları temsilcileri katıldı.

Toplantıda sağlıkta şiddet, hekimlerin emeklilik ve yıpranma payları, şehir hastaneleri, yardımcı doçentlik ve doçentlik ile ilgili düzenlemeler, kamudan ihraç edilen hekimler, Tıp Haftası etkinlikleri, Türk Tabipleri Birliği’nin isminde ve tabip odalarına üyelik ile ilgili yapılmak istenen değişiklikler konuşuldu, odalar görüş ve önerilerini sundu.

Toplantı sonrasında yayınlanan sonuç bildirgesinde tabip odalarının isimlerine sahip çıktıkları belirtildi.

Açıklamada; “Meslekbirliklerinin başında yer alan Türk ve Türkiye isim ve kavramlarına sahip çıkıyor, tartışmaya açılmasını asla kabul etmiyoruz. Odalarımıza, mesleğimize ve meslek birliğimize sahip çıkıyoruz. Odalarımızın yetkilerinin azaltılmasını değil, artırılmasını talep ediyoruz. Tüm hekimlerimizi odalarına sahip çıkmaya ve üye olmaya davet ediyoruz” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı