REKLAMI GEÇ

Tasarı yasalaşırsa hayvanların geleceği tehlikeye düşer

Tasarı yasalaşırsa hayvanların geleceği tehlikeye düşer

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) 2. Kurultay Toplantısı’nı Denizli’de yaptı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen hayvan dostları, Hayvanları Koruma Kanunu’ndaki değişikliği ön gören yasa tasarısı ile ilgili endişelerini dile getirdi. HAYKONFED Onur Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mirat Gürol, “Yasa Tasarı’sı Meclis’te kabul edilirse, hayvanların geleceği tehlikeye girer” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 4 Haziran 2016 Cumartesi, 13:20

Marmara, Anadolu ve Ege Hayvan Hakları Federasyonlarının bir araya gelerek oluşturduğu HAYKONFED, 2. Kurultay’ını Denizli’de yaptı. Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Kurultay’a CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, HAYKONGED Onur Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mirat Gürol ile Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen HAYKONFED üyeleri ve hayvan dostları katıldı.

denizli-haykonfed-kurultay-mirat-gurol-ic

YASA TASARISI TEK GÜNDEM MADDESİNİ OLUŞTURDU
Kurultay’ın açılış konuşmasını CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı yaptı. Basmacı, yasa tasarısın değişmesi ve gerçek anlamda hayvanları koruyan bir yasasın meclisten çıkması için çalışacağına dair hayvan dostlarına söz verdi.

HAYVANLARIN GELECEĞİ TEHLİKEDE
HAYKONFED Onur Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mirat Gürol, yasa tasarısı ile ilgili endişelerini dile getirdi. Yürürlükte olan Hayvanları Koruma Kanunu’nun gerçek anlamda hayvan dostu olduğuna ve uygulamada sorunların yaşandığına dikkat çeken Gürol, “5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu aslında güzel bir yasa. Ancak, hayvanları eziyet eden veya öldüren kişi kabahatler kanununa göre yargılanıyor. Yasaya göre 300 lira gibi cüzi bir para cezası ödeyip öldürmeye devam ediyor. İşte yasanın değiştirilmesi için bu nedenle ısrar ediyoruz. 2014 yılında hazırlanan ve hayvan dostlarının tepkisiyle geri çekilen tasarı, yeniden Meclis gündemine getirilmeye hazırlanıyor. Büyük bir olasılıkla Torba Yasa içerisinde yer alacak ve Meclis’ten geçecek. Eğer geçerse hayvanların geleceği tehlikeye girer” dedi.

denizli-haykonfed-kurultay-mirat-gurol-ic-1

KOBAY OLARAK KULLANILABİLECEK
Yasa tasarısında yer alan bazı maddeler hakkında bilgi veren Prof. Dr. Gürol, bir hayvanı öldürenin ve işkence edenin ceza kanununa göre yargılanmasını ve siciline işlenmesini istediklerini belirterek, “Örneğin kısırlaştırılmış sahipsiz köpeklerin, park, cami, okul ve kalabalık yerlerden uzaklaştırılacak olmasına yönelik bir madde var. Her mahallede bir cami, bir okul, bir park olduğunu düşünürseniz bu sokak köpeklerinin mahallelerden uzaklaştırılacağı anlamına gelir ki bu da onların sonu olur. Bir diğer madde ile hayvanların deneylerde kullanılmasının yolunu açıyor. Hayvan dostları olarak bu soruna odaklanmalıyız. Bu tasarının kabul edilmemesi için mücadelemizi sürdürmeliyiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı