REKLAMI GEÇ

Tek istekleri ‘Gündüz Yaşam Evi’

Tek istekleri ‘Gündüz Yaşam Evi’

Dünya Alzheimer Günü’nünde farkındalık yaratmak için Alzheimer yakınları bir araya geldi. Denizli’de 5 bin dolayında Alzheimer hastası olduğunu belirten Alzheimer Derneği Başkanı Kader Kurhan, hasta yakınlarının tek isteğinin Gündüz Yaşam Evi olduğunu söyledi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 21 Eylül 2015 Pazartesi, 11:45

Denizli Alzheimer Derneği, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü nedeniyle etkinlik düzenledi. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından dernek üyeleri Gazi Bulvar’ından Delikliçınar Meydan’ına yürüdü.

Denizli Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yapan Alzheimer Derneği Başkanı Kader Kurhan, tek istediklerinin Gündüz Yaşam Evi olduğunu ifade etti.

Kurhan, “ Denizli’de 5 bin dolayında Alzheimer hastası bulunuyor. Bu yüzden Alzheimer hastalarımızın ve yakınlarının çok zaruri ihtiyaçları için gündüz yaşam evi açılmasını arzu ediyoruz. İstemek güzel de, gerçekleştirmek o kadar kolay değil. Denizlimizde, sizlere yakışacak bir mekan olması gerekiyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Alzheimer hastaları için Denizlimize yakışır Gündüz Yaşam Evi açmasını istiyoruz. Bu yaşam merkezi hastalarımızı rahatlatacak. Onların hayatlarında güzel başlangıçlar sunacak” dedi.

denizli-alzmeimer-dernegi-tek-istedikleri-gunduz-yasam-evi-ic

Konuşmanın ardından hasta yakınları ellerindeki dövizleri yüksek sesle okudu. Ardından Gündüz Yaşam Evi için topladıkları imzaları Başkan Zolan’a verdiler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı