REKLAMI GEÇ

TEK SERMAYELERİ EMEK

TEK SERMAYELERİ EMEK

1 Mayıs İşçi Bayramı dolasıyla Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Denizli Büyükşehir belediye Başkanı Osman Zolan, sendikalar ve sivil toplum kuruluşları mesajlar yayınladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Mayıs 2014 Perşembe, 10:11

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’nin dört başı mamur, ileri teknoloji ile kalkınmış, daha üretken, refah seviyesi yüksek, her ferdi mutlu bir ülke haline gelmesinde tüm emekçi kardeşlerimizin alın teri ve çabası bulunduğunu vurguladı. Emek ve alın teriyle özdeşleşen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün uzun yıllardan bu yana çalışanların hak arayışında önemli bir sembolü olduğuna dikkati çeken Bakan Nihat Zeybekci, “2008 yılında Hükümetimiz tarafından Emek ve Dayanışma Günü ilan edilen, 2009 yılında ise resmi tatil olarak kabul edilen 1 Mayıs, artık adına yakışır şekilde dostluk, barış ve paylaşım duyguları içinde kutlanmaktadır. Birtakım odaklar buna gölge düşürmeye çalışsa da, insanlık onurunun ve emeğin savunulduğu bu anlamlı güne işçisiyle memuruyla tüm emekçi kardeşlerimizin ve vatandaşlarımızın sahip çıkacağına olan inancım sonsuzdur” dedi.

Bu toprakların alın terinin kutsal sayıldığı, ilkeli çalışmanın, adaletli bölüşümün yüceltildiği, her daim dayanışmadan ve yardımlaşmadan yana olan bir medeniyetin evlatlarının vatanı olduğunu söyleyen Zeybekci, “Türkiye’nin dört başı mamur, ileri teknoloji ile kalkınmış, daha üretken, refah seviyesi yüksek, her ferdi mutlu bir ülke haline gelmesinde tüm emekçi kardeşlerimizin alın teri ve çabası vardır. Bu yıl 1 Mayıs’ı daha da anlamlı kılacak bir durum söz konusu; zira İslam alemi 1 Mayıs gecesi de Regaip Kandili’ni kutlayacak. Pek çok ihsan anlamına gelen bu mübarek gecede Cenab-ı Hakkın, hayırlara vesile olacak kazançlar nasip etmesini, rahmet ve merhametini temenni ederek tüm vatandaşlarımızı sevgi ve saygılarımla selamlarım” diye konuştu.

YÜKSEL: YÜZLERİN GÜLDÜĞÜ GÜN OLSUN
AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın emeğin değerini ve alın terinin kutsallığını yansıtan yönüyle toplum hayatında önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.
“1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, emeğin ve alın terinin kutsallığını yansıtan özel bir öneme sahiptir. Ülkemizdeki huzur ve istikrarın artarak devamı şüphesiz çalışan ve üreten kesimlerin beklentilerinin karşılanması ve taleplerinin çözüme kavuşturulmasıyla mümkün olacaktır” diyen Yüksel, şunları kaydetti:  “Bu bağlamda çalışma koşullarının iyileştirilmesi için AK Parti hükümeti olarak her türlü yasal düzenlemeyi yapmakta ve ihtiyaç olarak görülen beklenti ve talepleri kararlılıkla çözüme kavuşturmaktayız. Millet olarak sağduyuyu koruyup, uzlaşı ve anlayış içinde, karşılaşılan sorunların aşılması noktasında atılan adımlar ülkemizi daha müreffeh geleceğe taşımaya devam edecektir. Ülkemizdeki tüm kesimlerin ortak attığı adım daha güçlü olacaktır. Bu anlamda atılan sağlam adımlar bizi hedefe taşıyacak, huzur ve mutluluk dolu günlere ulaştıracaktır. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü geçmişte yaşanan acı hatıralar geride bırakılarak geleceğe umutla bakan, yüzlerin güldüğü, gönüllerin mutlu ve huzurlu olduğu bir gün olarak toplum hayatındaki yerini almasını diliyorum. Denizli’mizde ve tüm Türkiye’mizde özüne ve anlamına uygun, bir şenlik, bir bayram havasında, dostluk ve kardeşlik ruhu içinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlaması gerçekleştirilmesini diliyorum.”

ZOLAN: KALKINMADA EN BÜYÜK PAY ÇALIŞANLARIN
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 1 Mayıs dolayısıyla yayınladığı mesajda, ülkenin büyümesine, gelişmesine, kalkınmasına en büyük katkıyı sağlayanların çalışan ve üreten emekçiler olduğunu belirterek şunları kaydetti:  “Alın terleri ile ekmeklerini kazanmaya çalışan tüm çalışanların birer kahraman olduğunu düşünüyor, kentimizin ve ülkemizin tüm emekçilerine sağlıklı bir yaşam temenni ediyorum. Sosyal belediyecilik anlayışımızın gereği olarak bugüne değin, çalışanların ve emekçilerin her zaman yanında olduk. İşçilerin hak arayışlarına, iş güvenliği konusundaki gereksinimlerine ve sendikal faaliyetlerine destek verdik. Bundan sonra da aynı ilkelerle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Her zaman emekçinin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Çalışanlarımızın sorunlarının çözümü, onların çok daha iyi şartlarda çalışabilmeleri için çaba harcayacağız. Bir kez daha tek sermayeleri emek ve alın teri olan çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü, kutluyor sevdikleriyle sağlıklı ve uzun bir ömür diliyorum.”

EĞİTİM-İŞ: GÜN DAYANIŞMA GÜNÜ
Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, Türkiye’nin her türlü hak alma çabasının ve mücadelesinin baskı ve şiddet ile durdurulmak istendiği, işsizlik ve yoksulluğun kalıcılaştığı, sağlık ve eğitim alanının ticarileştiği, gazetecilerin, sendikacıların, aydınların tutuklandığı, sendikal hak ihlallerinin sürdüğü, baskının hakim olduğu bir dönemden geçtiğini belirtti.

Bugünün dayanışmanın öne çıkarılacağı bir gün olduğunu ifade eden Özbay, “Böylesine bir süreçte yüzü bağımsızlıktan, demokrasiden, özgürlükten yana olan tüm antiemperyalist kesimlerin kol kola girmeleri kaçınılmazdır. Gün, etnik ve dinsel kimliklerin öne çıkarıldığı gün değil, tıpkı 1886 yılında olduğu gibi sınıf dayanışmasının öne çıkarılacağı; sömürüye karşı iş, ekmek ve özgürlük, sömürgeciliğe karşı bağımsızlık bayrağının dalgalandırılacağı gündür” dedi.
1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla düzenlenen korteje katılacaklarını duyuran Özbay, “AKP’nin yağma ve talan düzenine karşı; düşük ücret, ağır çalışma koşulları, işçi kıyımları, taşeronlaştırma ve esnek çalışmaya karşı, işten çıkarılmalara ve iş cinayetlerine karşı, sendikasızlaştırma ve kamu emekçilerini güvencesiz bırakma girişimlerine karşı, 4+4+4 yasası ile getirilen ırkçı, bölücü gerici eğitim sistemine karşı, haklarımıza ve geleceğimize sahip çıkmak, çocuklarımızın eğitimli ve sağlıklı, güven içinde yaşayabileceği bir ülke için Eğitim-İş olarak 1 Mayıs’ta alanlardayız” diye konuştu.

KEÇECİ: 3 KİŞİDEN 1’İ KAYIT DIŞI ÇALIŞIYOR
DENİZLİ Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli için 1 Mayıs daha anlamlı olduğunu, çünkü Denizli’deki iş gücünün genellikle emeğin ön planda olduğu sektörlerde istihdam edildiğine dikkati çekerek, şunları söyledi:

“Birçok konuda Türkiye’ye örnek olan Denizli, istihdam yapısıyla da dikkat çekicidir. Türkiye’deki en yüksek kadın istihdam oranına sahip olan Denizli, aynı zamanda yüksek işgücüne katılım oranı ve düşük işsizlik oranları ile de Türkiye’de örnek alınması gereken bir kent olarak ortaya çıkmaktadır.
Ancak emeğe verilen değer konusunda tüm Türkiye’deki tablo, Denizli için de geçerlidir: Kayıt dışı istihdam, Türkiye’de olduğu gibi Denizli’de de yüksek oranlarda seyretmektedir. Türkiye’de yaşayan her 3 kişiden 1’i çalışmakta ve üretime katkı sağlamaktadır. Genç nüfusumuzun katkısının çok olduğu bu oran, övünülecek bir orandır. Ancak çalışan her 3 kişiden 1’inin kayıt dışı çalışması, kayıt dışı istihdamın hala Türkiye’nin en önemli problemlerinden biri olduğunu göstermektedir. Bu sadece emek hırsızlığı değil, aynı zamanda kayıtlı işçi çalıştıran işverenlere karşı yapılan bir haksızlıktır. Kayıt dışı istihdam nedeniyle, dürüst sanayicilerimizin rekabet gücü zayıflamaktadır.”

ÇOBAN: ALANLARDA BULUŞACAĞIZ
ÖDP Denizli İl Başkanı Orhun Çoban, AKParti iktidarının giderek diktatörlüğe dönüştüğünü, buna son verebilmenin yolunun her alanda ve zeminde birleşik mücadelenin güçlendirilmesinden geçtiğini bildirdi. “Ülkemizin yakın geleceğini belirleyecek kritik bir süreçten geçiyoruz.Erdoğan, kendi iktidarını sürdürerek Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de belirleyebilmek için her tür baskı ve manipülasyonu devreye sokuyor” diyen Çoban, sözlerine şunları ilave etti: Her alanda ve zeminde birleşik mücadelemizi güçlendirecek adımlar atmak hepimizin en önemli sorumluluğudur. Bundan başka bir çaremiz de yoktur. Türkiye’yi Haziran’ın değerleriyle yeniden kurmak için 1 Mayıs meydanlarında buluşacağız.Şimdi DEBA işçilerinin, Zorlu tekstil işçilerinin direnişlerini yükseltme zamanıdır. Şimdi yaklaşık 40 bin işçinin çalıştığı tekstil sektöründeki işçilerin seslerini yükseltme zamanıdır.Şimdi bütün gücümüzle alanları doldurarak ülkenin geleceğine birlikte sahip çıkmanın zamanıdır.”

TURAN: TÜRKİYE BARIŞI İÇİN ALANLARDAYIZ
HAK-İŞ Denizli Temsilcisi Halil Turan, Denizli’de ve tüm Türkiye’de alanlarda olacaklarını belirterek, “Tüm renkleriyle barış içinde yaşayan, daha özgür, daha müreffeh, demokratikleşmeyi tamamlamış bir Türkiye için alanlardayız” dedi.  Taşeronlaşmanın, mevsimlik işçi sorunun çözümünü istediklerini dile getiren Turan, “Bizler, sosyal barış, sosyal adalet, eşitlik, insan onuruna yaraşır iş ve yaşam, sendikal hak ve özgürlük taleplerimiz için 1 Mayıs 2014’de Denizli başta olmak üzere tüm Türkiye’de alanlardayız. Taşeronlaşmaya hayır dediğimiz için, modern kölelik haline gelen taşeronlaşma sorununun çözülmesi için alanlardayız. Geçici işçilerin, mevsimlik işçilerin sorunlarının çözümü için alanlardayız. Kamuya kadrolu işçi alınmasını istediğimiz için alanlardayız” açıklamasını yaptı.

DEMİRTAŞ: 1 MAYIS HESAPLAŞMA GÜNÜ DEĞİL
Türkiye Kamu Sen Denizli İl Temsilcisi Turgay Demirtaş, 1 Mayıs’ın bir hesaplaşma günü değil, çalışanların sorunlarının gündeme taşındığı ve çözümlerin bulunduğu bir gün olması gerektiğini belirtti.  Mutlu bir geleceğin kapılarını açacak tek anahtarın birlik, beraberlik ve kardeşlik olduğunu dile getiren Demirtaş, “Bu birlik ve dayanışma ruhu bizlere; yapılmaz denileni yaptıracak, olmaz denileni olduracak güç vermektedir.1 Mayıs bir hesaplaşma günü değil, çalışanların sorunlarının gündeme taşındığı ve çözümlerin bulunduğu gün olmalıdır.Ülkemizi gerginliğe sürükleyerek, memurun, işçinin, emeklinin sorunlarını hasır altı etme, gündemi saptırma amacı güdenler, çalışanlara ve sendikacılığa en büyük darbeyi vurmaktadır.Çalışanların örgütlü mücadelesini zayıflatarak, küresel saldırılar karşısında bizleri çaresiz bırakmak isteyenler var. Ne yazık ki bugün, çalışanlara karşı uygulanan hukuksuzluk var. Bugün, kamu görevlilerine verdiği sözleri unutanlar, attıkları imzaya sahip çıkamayanlar var. Yandaşlarına yer açabilmek için bir gecede 73 bin okul yöneticisini görevden alan idareciler var” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı