REKLAMI GEÇ

Tertip komitesinde ama toplantılarına hiç katılmadı

Tertip komitesinde ama toplantılarına hiç katılmadı

Denizli’de 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına kısa bir süre kala, geçtiğimiz yıllarda yaşanan kriz yine gündemde. Bazı sendikalara tertip komitesi için çağrı yapılmazken, komitede yer alan Türk-İş’in temsilcisi Recep Oktay’ın kutlamalarla ilgili toplantılara katılmadığı öğrenildi.

Engin Ünal / DENİZLİHABER / 29 Nisan 2014 Salı, 13:08

1 Mayıs için oluşturulan komitede Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) temsilcileri görev aldı.

Eğitim-İş, Tüm Yerel-Sen, Kültür Sanat-İş,Büro-İş, tarım Orman-İş, Ulaşım-İş, Genel Sağlık-İş ve Enerji-İş sendikalarını bünyesinde bulunduran Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu’ndan (Birleşik Kamu-İş) ise komiteye davet edilmediği öğrenildi. Komitede yer alan ve Türk-İş Temsilcisi olan Teksif Sendika Denizli Şube Başkanı Recep Oktay ise, hazırlık dönemindeki toplantılarda hazır bulunmadı.

OKTAY: UŞAK’TA OLACAĞIM
Tertip komitesi toplantılarına katılmayan Oktay, 1 Mayıs kutlamalarında da Uşak’ta olacağını söyledi. Oktay, denizlihaber’e yaptığı açıklamada, Uşak’taki bir fabrikada sendika üyelerinin problem yaşadığını, bu nedenle komitenin toplantılarına katılamadığını belirterek, şöyle konuştu:

“10 senedir grupları bir araya getirmeye çalıştım. Bu işçinin bayramı ve herkes orada olmalı. 1 Mayıs, sağlıklı bir şekilde kutlanmalı. Bu yapılamadığından kırgınlıklar yaşanıyor. 1 Mayıs kimsenin tekelinde değil.”

ic

YURDAKUL: BİRE BİR DAVET YOK
KESK’in Denizli’deki Dönem Sözcüsü Yusuf Yurdakul da “tertip komitesine neden diğer sendikalardan temsilciler çağrılmıyor?” sorusuna “1 Mayıs ile ilgili düzenlemeyi tüm emekçileri kapsayacak şekilde genel yapıyoruz. Bire bir davet yok. Herkes alana gelsin” yanıtını verdi.

KUTLAMA ULUS-TOKAT CADDELERİ KAVŞAĞINDA
Kutlama programıyla ilgili de bilgi veren Yurdakul, 1 Mayıs’a katılacak grupların perşembe günü saat 12.00’den itibaren Delikliçınar’da toplanmaya başlayacağını, yürüyüş kortejinin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önünde bir araya geleceğini, daha sonra da Ulus ve Tokat caddelerinin kesiştiği alana geçileceğini, programın saat 15.00 sıralarında başlayacağını bildirdi.

anons

GEÇEN YIL ALANA ALINMAMIŞLARDI
Geçen yıl KESK, DİSK, TÜRK-İŞ ve TMMOB’dan oluşan kutlama komitesinin hazırladığı 1 Mayıs İşçi Bayramı etkinliğinde, Eğitim-İş, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, İşçi Partisi ile Türkiye Gençlik Birliği gruplarına yer ayrılmamış, bu tavır tepkiyle karşılanmış, TÜRK-İŞ kutlamayı protesto etmişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı