REKLAMI GEÇ

TGB 10’uncu kuruluş yıldönümünü kutladı

TGB 10’uncu kuruluş yıldönümünü kutladı

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Denizli Şubesi’nin düzenlediği 10’uncu kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılan TGB Eski Genel Başkanı İlker Yücel, Türkiye’de her 3 yılda bir anayasa tartışması yapıldığını, bunu doğru bulmadıklarını belirterek, yeni anayasa ekseni etrafında “Türkiye şeyhler, tecavüzcüler memleketi mi, yoksa cumhuriyet mi olacak” tartışmasının yapıldığını söyledi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 11 Nisan 2016 Pazartesi, 12:44

TGB’nin 10’uncu Yıl Gençlik Yemeği’ne CHP Milletvekili Kazım Arslan, TGB Eski Genel Başkanı İlker Yücel, TGB Genel Başkan Yardımcısı Elif İlhamoğlu, Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem, TGB Denizli Şubesi üyeleri ve STK temsilcileri katıldı.

TGB Denizli Şube Başkanı Başkanı Ahmet Suseven, yemekte yaptığı konuşmada, mücadelelerinin artarak devam edeceğini, TGB’nin kuruluş günü olan 19 Mayıs’ta yine alanlarda olacaklarını söyledi.

denizli-tgb-onuncu-yili-3

“SAVAŞ ALANINA ÇEVİRENLER ÖZÜR DİLEMELİDİRLER”
CHP Milletvekili Kazım Arslan da konuşmasında, Güneydoğu ve terör olaylarına değinerek, “ 3-4 senedir Güneydoğu’da müzakere yapanlar, PKK’yı dağlardan şehre indirenlerin milletten özür dilemesi ve bir an öncede eskisi gibi huzuru sağlamaları gerekiyor. O topraklarda devletin hakimiyetini sağlamaları lazım” dedi.

denizli-tgb-onuncu-yili-2

“SON SÖZÜ ATATÜRK GENÇLİĞİ SÖYLEYECEKTİR”
Ülkenin zor zamanlardan geçtiğini ifade eden Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem de, “ TGB gibi Atatürk sevgisini aşılayan gençlerimiz var. Onlara çok teşekkür etmek istiyorum. Hekimler, Cumhuriyeti sever ve Atatürk’e sahip çıkar. Birileri ‘yargı, yürütme, yasamayı ele geçirdim’ diyor. Ancak Yılmaz Özdil’in dediği gibi, son sözü Atatürk gençliği söyleyecektir” diye konuştu.

denizli-tgb-onuncu-yili-1

“ERDOĞAN AMERİKA’NIN TÜRKİYE’DE BELİRLEDİĞİ SON İKTİDARDIR”
Mücadelelerinin devam edeceği mesajını veren TGB Eski Genel Başkanı İlker Yücel ise, “Karşımızda tesbih sallayarak bizi yargılayanlar şimdi nerede? Hepsi yurtdışına kaçtı. Karşımızda hep gücün sembolü olarak tarif ettikleri cemaatler yok oldu” diyerek, şöyle devam etti:

“Hani Amerika’ya dayıyordu sırtını, binlerce militanı vardı, karşımıza çıkaracaklardı? Binlerce yurdu vardı, örgütleniyorlardı, parası vardı. Tayyip Erdoğan şu anda bu süreci yönetemeyecek kişidir. Tayyip Erdoğan, Amerika’nın Türkiye’de belirlediği son iktidardır. Bundan sonra yeni bir iktidar belirleyemeyecek çünkü onun işaretlerini alıyoruz.”

Bir toplumun 3 yılda bir anayasa tartışması yapmaması, tartışılacaksa da 50-60 yılda bir olması gerektiğini savunan Yücel, yeni tartışmanın “şeyhler, tecavüzcüler memleketi mi olacağız, yoksa Cumhuriyet mi?” ekseni etrafında yapıldığını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı