REKLAMI GEÇ

“Krizi biz yaratmadık, bedelini biz ödemeyeceğiz”

“Krizi biz yaratmadık, bedelini biz ödemeyeceğiz”

TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu, Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptıkları toplantı ile “Kriz yok” diyen hükümete yüklendi. İKK Sekreteri Mehmet Sarıca, TMMOB’un şubelerinin bulunduğu illerde 15 ayrı eylem yapacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Kasım 2018 Salı, 14:09

TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu, yaptığı toplantı ile “Kriz yok” diyen hükümete yüklendi. Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan toplantıda sözlerine “ Krize karşı emeğimize, mesleğimize ve haklarımıza sahip çıkacağız” diyerek başlayan İKK Sekreteri Mehmet Sarıca, TÜİK tarafından açıklanan yüzde 25,24’lük TÜFE’yi hatırlatıp, son 15 yılın en yüksek enflasyon değerlerine ulaşıldığını belirtti.

Yanlış ekonomik politikalarla ülkeyi bu duruma sürükleyen yöneticilerin kriz karşısındaki tutumlarının, krizin toplumsal sonuçlarını daha da derinleştirdiğinin altını çizen Sarıca, uzun süre varlığı inkar edilen kriz karşısında iktidarın, ekonomiyi küçülterek krizin bedelini emeğiyle geçinen yoksullara ödettiğini söyledi. Ancak tüm buna rağmen hükümetin savurgan tavrını sürdürdüğünü de dile getiren İKK Sekreteri Mehmet Sarıca, “Ülke bu denli büyük bir krizle boğuşurken, iktidar sahipleri savurganlık ve yolsuzluk içinde yaşamaktadır” dedi.

Yaşanan ekonomik krizden en fazla etkilenen kesimler arasında Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları’nın da yer aldığını, tüm meslektaşlarının krizden olumsuz yönde etkilendiğini ve kamuda çalışan meslektaşlarının ise siyasi baskı ve sürgün tehditi altında çalıştıklarını söyleyen Sarıca, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

TMMOB ülkemizde bulunan mühendis, mimar ve şehir plancılarının meslek-demokratik kitle örgütüdür. TMMOB örgütlülüğü olan bizleri Anayasa’nın bizlere verdiği özel sorumluluk ve yetkilerin bilinciyle, kriz karşısında emeğimize, mesleğimize ve haklarımıza sahip çıkacağız. Kamuda çalışan meslektaşlarımızın ücret, atama, özlük hakları ve düşük ek gösterge sorunlarının ortadan kaldırılarak insanca yaşanılabilir bir ücret ve çalışma yaşamının sağlanmasını istiyoruz.

Krizi biz yaratmadık, bedelini de biz ödemeyeceğiz. TMMOB kriz ve haklarımıza karşı eylem kararı aldı. TMMOB’nin şubesi bulunan illerde önümüzdeki günlerde 15 ayrı eylem yapılacak. Denizli’de biz ilk eylemimizi Perşembe günü (29 Kasım 2018) Postahane önünde faks eylemi yaparak gerçekleştireceğiz. Çalışma Bakanlığı’na toplu olarak faks çekeceğiz. Krizi biz yaratmadık ve bedelini de biz ödemeyeceğiz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı