REKLAMI GEÇ

Türk Eğitim Sen’den soruşturma çağrısı

Türk Eğitim Sen’den soruşturma çağrısı

Türk Eğitim Sen Denizli Şube Başkanı Turgay Demirtaş, son kurada kente atanan 494 öğretmene adaylık sürecinde danışmanlık verecek öğretmenlerin büyük bölümünün iktidar yanlısı sendikaya üye kişilerden seçildiğini öne sürdü. Demirtaş, Vali Şükrü Kocatepe’ye soruşturma açma çağrısı yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Mart 2016 Perşembe, 17:59

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)

Türk Eğitim Sen Denizli Şube Başkanı Turgay Demirtaş, sendika binasında yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yaptığı basın toplantısı yaptı. Şube Başkanı Demirtaş, eğitimde son yıllarda baskının giderek attığını, sadece bir sendikanın üye sayısını artırmak için yapılan etik kurallardan uzak değişikliklerin eğitimi çok kötü etkilediğini ve iş barışını bozduğunu söyledi. Demirtaş, “Şubat ayında yapılan danışman öğretmen atamalarında, ilimize ataması yapılan 494 öğretmenin adaylık süreçlerinin ilk dönemleri için belirlenen danışman öğretmenlerin seçiminde, tüm Türkiye’de olduğu gibi Denizli’de de Danışman Öğretmen Bilgi formunda yer alan hiçbir kriter esas alınmamış, sadece iktidara yakın sendikaya üye oldukları için danışman öğretmenler atanmıştır” dedi.

“MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NIN ADI DEĞİŞSİN”
Demirtaş, ataması yapılan 494 öğretmenin cep telefonlarının Milli Eğitim İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından iktidara yakın eğitim sendikasına verildiğini, söz konusu sendikanın da öğretmenlere mesaj attığını belirterek, “Eğer milli eğitimdeki problemlerin çözülmesi, eğitim öğretimdeki kalitenin arttırılması için herkesin malum sendikaya üye olması gerekiyorsa tüm eğitim çalışanlarının malum sendikaya üye olması gerektiğine dair MEB acilen bir yazı çıkarsın. 494 aday öğretmenin telefonlarını malum sendikaya veren yetkililerle ilgili inceleme başlatılmasını istiyoruz. Sendika olarak 494 öğretmenin sendika bilgisini istedik ama bize kişisel bilgi denilerek bunlar verilmedi. Bu çifte standardı şiddetle kınıyoruz” diye konuştu.

VALİ’YE SORUŞTURMA ÇAĞRISI
Vali Şükrü Kocatepe’ye idari inceleme ve soruşturma başlatması için çağrı yapan Demirtaş, “Artık yeter diyoruz. Eğitim iş kolunda görev yapmaya devam edeceksen mutlaka iktidarın sendikasına üye olmaya mecbursun dayatmasına karşı çıkıyoruz. Şiddetle ve esefle bunu yapan ve yaptıranları kınıyoruz. Öğretmenler Kurulu’nda bir öğretmene, (kirli çamaşırlarını ortaya döktürme) diyebilecek kadar ileri giden, sendikanı değiştirirsen sana kurs açarız diyen, ders programlarını bilerek ve kasıtlı olarak öğretmenin aleyhine kullanan seviyesiz idarecilerle eğitim ortamında bulunmaktan utanç duyuyoruz. Bu konularda Valimizin gerekli incelemeyi ve soruşturmayı başlatacağına inanıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı