REKLAMI GEÇ

Geylan: “Yönetici atamaları vicdanları yaralıyor”

Geylan: “Yönetici atamaları vicdanları yaralıyor”

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan Denizli’den seslendi. Kamu kurumlarına yönetici atamalarının vicdanları yaraladığını belirten Geylan, “Adaletli yaklaşım istiyoruz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Ağustos 2018 Pazar, 17:34

Türk Eğitim-Sen (TES) Genel Başkanı Talip Geylan Denizli’ye geldi. TES Şubesi’ni ziyaret eden Geylan, Şube Başkanı Emre Erdoğan ve İlçe temsilcileriyle bir süre görüştü. Genel Başkan Geylan, Erdoğan’dan Denizli’de eğitim alanında karşılaşılan sorunlar hakkında bilgi aldı.

“LİYAKAT ÖN PLANDA OLMALI”
Toplantıda konuşan TES Genel Başkanı Talip Geylan, kamu çalışanlarının çözüm bekleyen birçok sorunu olduğunu belirterek, “Ülkemizde çalışma hayatının ve kamu çalışanlarımızın sorunları çok fazla. Bu sorunların çözümü için yıllardır mücadele ediyoruz. Türkiye Eğitim-Sen sorumluluk sahibi ve vatan millet sevdalısı insanların oluşturduğu bir sendikadır. Bizler geçmişte yanlışa yanlış, doğruya doğru dedik. Bundan sonra da aynı şekilde olmaya devam edeceğiz. Bu mücadelemiz hız kesmeden devam ederken, ortak akıl ile kamu çalışanlarının sorunlarının büyük ölçüde çözüleceği umudunu taşıyoruz. Hayata geçen yeni sistemle birlikte daha fazla diyalog ve işbirliğinin hakim olacağı, karar mekanizmasının daha hızlı ve etkin olacağı, sosyal diyalog kurullarının işlerliğinin çok daha artırılacağına inanırken, kamuda istenilen barış ortamının yeniden tesis edileceği, bu noktada liyakat ve ehliyetin ön plana çıkarılarak sendikal ayrımcılığın son bulmasını temenni ediyoruz” dedi.

“ADALETLİ YAKLAŞIM”
Kamu kurumlarında yönetici atamalarının vicdanları yaraladığını kaydeden Geylan, “Sözleşmelilere kadro, ek gösterge rakamlarının artırılması, kamu çalışanlarına da bayram ikramiyesi, mülakat sistemine son verilmesi, bütün ek ödemelerin emekliliğe sayılması gibi birçok başlık çözüm beklemektedir. Kurumlarda yönetici atama konusu da vicdanları yaralamaktadır. Mülakat ile kamuda doğru sonuca ulaşmak mümkün değildir. Mülakat sistemi kökten kaldırılmalıdır. Çeşitli yerlere imtiyazlar verilirse bu noktada suiistimaller yaşanabilir. Bu konuda adaletli bir yaklaşım istiyoruz. Eğer bir sadakat aranıyorsa bu sadakat sadece devlete olmalıdır. Kamuda ciddi düzeyde mağduriyetler yaratan sözleşmelilere yönelik 4+2 diye bir sistem mevcut. Bu arkadaşlara eş ve sağlık durumundan tayin yapılamıyor. Aile bütünlüğünün tesis edilmesi için, anayasanın da gereği olan bu mağduriyet giderilmelidir. Kamuda yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan personelin de çalıştıkları yerlerde sorumlulukları var, ancak ne yazık ki yetkileri yok. Biz bu konuda yardımcı hizmetlilerin bir defaya mahsus genel idari hizmetler sınıfına geçirilmesi yönünde imza kampanyası düzenlemiş ve bunları yetkili mercilere göndermiştik. Bu konuda adım atılmasını bekliyoruz” dedi.

Genel Başkan Geylan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a yaptıkları ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde eğitim alanında çözüm bekleyen sorunları ilettiklerini de söyledi. Geylan, sorunların çözümü için zamana ihtiyaç bulunduğunu kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı