REKLAMI GEÇ

Türkmen Dağı’na operasyona tepki

Türkmen Dağı’na operasyona tepki

Ülkü Ocakları Denizli Şubesi üyeleri, Rusya uçaklarının desteğiyle Suriye Ordusu tarafından Türkmen Dağı bölgesine yapılan operasyonları protesto etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Kasım 2015 Pazar, 11:35

İç savaşın yaşandığı Suriye’de hedeflerden birisi de Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı bölge oldu. Rusya’nın sağladığı hava desteğiyle Suriye Ordusu, Türkmen Dağı bölgesine yapılan operasyonlar başlattı.

Saldırıları protesto amacıyla bir araya gelen Ülkü Ocakları Denizli Şubesi üyeleri adına açıklama yapan Murat Naci Öncel, “Çocuk, yaşlı, kadın demeden bölgenin bombalanması, insanların öldürülmesi bir savaş suçudur. Çocukların öldürülmesi, hastanelerin bombalanması savaş suçu olarak geçmesi gerekir. Bütün dünya Türklere zulüm edildiği zaman sessiz kalmayı tercih etmiştir. Dünyanın gözü önünde büyük bir soykırım yapılmaktadır. Hatay’ın sınırında olan bu bölge bu devletlerin kontrolünden alınmalıdır. Aksi takdirde askerimizi ve polisimizi şehit eden PKK terör örgütü bölgeye yerleşerek, Türkiye’yi tehdit etmeye devam edecektir. Bir an önce soydaşlarımız Türkiye’ye kabul edilmelidir’’ dedi.

Yapılan basın açıklamalarının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı