REKLAMI GEÇ

“Unutsalar da Unutulmayacaklar” deyip il il dolaşıyorlar

“Unutsalar da Unutulmayacaklar” deyip il il dolaşıyorlar

Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi Tiyatro ekibi, Adana’da Alzheimer hastalığını ve hasta yakınlarının yaşadığı zorlukların önemine dikkat çekip farkındalık yaratabilmek için “Unutsalar da Unutulmayacaklar” isimli tiyatro oyunu ile sahne aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ekim 2019 Cuma, 12:00

Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi Tiyatro Ekibi Alzheimer hastalığının önemine dikkat çekip farkındalık yaratmak için il il dolaşıp, “Unutsalar da Unutulmayacaklar” isimli tiyatro oyununu sahneliyor. Denizli şubesi son olarak Türkiye Alzheimer Derneği Adan Şubesi’nin davetlisi olarak Adana’da sahne aldı.

Tülay Çetin’in yazıp yönettiği için “Unutsalar da Unutulmayacaklar” isimli oyunda 50 yaşındaki Güler Cıbar komiser rolünde, 73 yaşındaki Sevim Ayhan Demet Teyze rolünde, 55 yaşındaki Ayşe Fidan Aslan bakıcı rölünde, 75 yaşındaki Mehmet Necati Çallı damat rolünde, 73 yaşındaki Beyza Önsoy Halime rolünde ve 63 yaşındaki Tülay Çetin ise Canan rolünde görev aldı.

Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şube Başkanı Hülya Hatice Eryılmaz oyunu Denizli Şubesi olarak yaklaşık 10 yıldır Türkiye ve Avrupa’nın çeşitli illerinde sergilediklerini söyledi. Başkan Eryılmaz, “ oyunun amacı Alzheimer hastalığını, hasta yakınlarının yaşadığı zorlukları, dernek faaliyetlerini anlatmakla beraber; hastalıktan korunmanın yollarını ve aktif yaş almanın önemi konusunda farkındalık oluşturmak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı