REKLAMI GEÇ

USED’in projesi kabul gördü

USED’in projesi kabul gördü

USED’in hazırladığı, Kültürel Entegrasyon Projesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türk Ulusal Ajansı) tarafından kabul edildi. Proje, farklı kültürlerin içerisinde yaşadıkları topluma entegrasyonunu ve bu süreçte yaşanan sorunların ele alıyor.

/ DENİZLİHABER / 2 Ağustos 2010 Pazartesi, 16:52

USED (Uluslararası Sanat Eğitimcileri Derneği) Başkanı Güler Arık, 2010 ulusal teklif çağrısı döneminde, Türkiye genelinden 300 adet Grundtvig Projesi başvurusu yapıldığını ve bu projelerden 100 adedinin Ulusal Ajans tarafından kabul edildiğini belirterek, Denizli’den yapılan başvurular arasından kabul edilen tek projenin, Uluslararası Sanat Eğitimcileri Derneği’nce hazırlanan “Kültürel Entegrasyon Projesi” olduğunu söyledi.

Dernek Başkanı Güler Arık ve Proje Koordinatörü Umut Hallaç, Ulusal Ajans’ın 30 Temmuz 2010 tarihinde, Ankara Dedeman Oteli’nde düzenlediği bilgilendirme toplantısının ardından yaptıkları açıklamalarda, toplantının çok verimli geçtiğini ve projenin yol haritasının bu toplantı ile belirlendiğini açıkladı.

USED Proje Koordinatörü Umut Hallaç, farklı kültürlerin içerisinde yaşadıkları topluma entegrasyonunu ve bu süreçte yaşanan sorunların ele alınacağı proje hakkında bilgiler vererek, şu ana kadar İngiltere, Danimarka, İspanya, Fransa, Çek Cumhuriyeti ve Polonya’nın proje ortaklıklarının onaylandığını, ayrıca yeni katılımcı ülkelerin de onay için beklediğini söyledi. Hallaç, 2 yıl sürecek proje kapsamında Denizli’de yaşayan farklı kültürlerdeki kişilerle görüşmeler yapılarak, topluma entegrasyonda yaşadıkları sorunların neler olduğunun tespiti ve çözüm önerileri geliştirilmesi konularında çalışmalar yapılacağını belirtti. Hallaç, ilk toplantının, proje ortağı ülkelerden gelen temsilcilerle birlikte, Ekim ayında Denizli’de yapılacağını da sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı