REKLAMI GEÇ

Uyuşturucuya savaş açtılar

Uyuşturucuya savaş açtılar

Türkiye Liseliler Birliği (TLB) Denizli Şubesi üyeleri, son yıllarda ortaokul seviyesine kadar düşen uyuşturucu kullanımına dikkat çekmek için kampanya başlattı. Delikliçınar Meydanı’nda eylem yapan liseliler, gerekirse sahaya inerek anne-babalarla birlikte okul önlerinde nöbet tutacaklarını söylediler.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 21 Eylül 2014 Pazar, 13:48

Son zamanlarda Türkiye genelinde uyuşturucu maddeleri yüzünden hayatını kaybeden gençlere dikkat çeken TLB Denizli Şubesi üyeleri Çınar Meydan’ında ‘uyuşturucuya hayır’ diyerek eylem yaptı. TLB üyeleri ‘Bonzaiye hayır yaşasın hayat, uyuma uyuşma hayatı yaşa, bağımlılık esaret, kurtul göster cesaret’ sloganlarıyla Gazi Bulvar’ından Delikliçınar Meydan’ına kadar yürüdü.

Basın açıklaması yapan TLB Denizli Şube Başkanı Kazım Kuş, “uyuşturucu kullanımı ortaokullara kadar düşerken ailelerde tedirginlik arttı. Uyuşturucunun okullarda giderek yaygınlaşması son aylarda bonzai kulanımı nedeniyle çok sayıda gencin yaşamını yitirmesi Türkiye Liseliler Birliğini harekete geçirdi. İnsanların büyük kısmı arkadaş baskısı, farklı olmak, eğlence ve kendini büyük göstermek bahanesinden ötürü uyuşturucuya başlıyor” dedi.

Uyuşturucuya yönelmede mevcut eğitim sisteminin de payı olduğunu ileri süren Kuş, “Ezberci eğitimler, beden eğitimi derslerinin kaldırılması, felsefe, müzik, resim gibi derslerin kaldırılmasının tartışılması da gençlik içinde bir uyuşma kampanyasıdır. Atatürk ilke ve devrimlerini benimsemiş nesillerin yetiştirilmesi hedefinden uzaklaştırılarak biat eden vatansız bir gençlik yaratılmak isteniyor” dedi.

Gerekirse uyuşturucuyla sahada mücadele edeceklerini belirten Kuş, “Gerekirse okul önlerinde velilerimizle beraber bu torbacılara karşı nöbetler tutacağız. Gençliği uyuşturmak isteyenler önce karşılarında Türkiye Liseliler Birliği’ni bulacak” diye konuştu.

Yorumlar

haydar   -  Bağlantı 21 Eylül 2014, 16:09

aferin çocuklar, işte bu her toplumsal sorunda öncü olun…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı