REKLAMI GEÇ

Yargıda rotasyona hayır

Yargıda rotasyona hayır

Büro-İş Denizli İl Temsilciliği üyeleri, sürgün olarak nitelendirdikleri yargıda rotasyon kararını protesto etti. Adliye önünde gerçekleştirilen eylemde konuşan İl Temsilcisi Gülnur Sayhan, Adalet Bakanlığı’nın yaptığı bu değişikliğin kölelik sistemine bir adım daha yaklaşmak olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Mayıs 2016 Cuma, 13:24

Büro Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Büro-iş) İl Temsliciliği, Adliye önünde basın açıklaması yaptı, yargıda rotasyon kararını protesto etti.

denizli-yargida-rotasyon-hayir-buro-is-1

“ÖZLÜK HAKLARIMIZ GASP EDİLİYOR”
Sendika üyelerinin de katıldığı eylemde açıklamayı Büro-İş İl Temsilcisi Gülnur Sayhan yaptı. Adalet Bakanlığı’na sert sözlerle yüklenen Sayhan, aldıkları her kararın ve hayata geçirdikleri her uygulamanın çalışma hayatını kökten değiştirmeye yönelik olduğunu, çalışanların özlük haklarının gasp edildiğini öne sürdü.

Sayhan, “Yapılan son değişiklik ile Adalet Bakanlığı personeline rotasyon uygulaması başlatılmıştır. Yapılan bu değişiklik modern köleliğe bir adım daha yaklaşmaya hazırlanmaktır. Yönetmelikte yapılan bu düzenleme, hizmetin gereği yerleşik kurallar ve bu güne kadar uygulanan çalışma şeklini değiştirmekle birlikte, çalışanların mağdur olmasına yol açacaktır” dedi.

“BU BİR SÜRGÜNDÜR”
Çalışanların isteği dışında rotasyona tabi tutulmasının adının, kabul edilsin edilmesin sürgün olduğunu öne süren Sayhan, “Bu yönetmeliğin uygulanması büyük bir karmaya ve mağduriyeti de beraberinde getirecektir. Yönetmelik uygulanmakta olan hakları ortadan kaldırarak, kazanılmış hakları yok ettiği gibi, temel hak ve özgürlüklerimizden olan çalışma hakkını engelleyecek ve zora sokacak bir içerik taşımaktadır” dedi.

“ROTASYONUN SOMUT GEREKÇESİ YOK”
Yönetmelikte adı geçen kadroların zorunlu rotasyona tabi tutulmasının somut bir gerekçesinin bulunmadığını ifade eden Gülnur Sayhan, “Bu düzenleme, kamu emekçilerinin anayasal güvence altında olan kadro güvencesini ortadan kaldıracak, iş barışını olumsuz etkileyecektir. Çalışanların isteği dışında rotasyona tabi tutulmaları aile düzenlerini bozacak, çocukların eğitimleri kesintiye uğrayacaktır. Bunların sonucunda da iş verimi azalacaktır” dedi.

Gülnur Sayhan, yönetmeliğin iptali için Büro-İş tarafından Danıştay’a dava açıldığını da belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı