REKLAMI GEÇ

“Yaşam Sahnesi” projesi ile STK’lar kurumsallaşıyor

“Yaşam Sahnesi” projesi ile  STK’lar kurumsallaşıyor

Denizli’de Girişimci Kadınların Desteklenmesi Derneği tarafından yürütülen “Yaşam Sahnesi” projesi kapsamında kentte faaliyet gösteren STK’ların kurumsal bir kimlik kazandırılması sağlanacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Ekim 2019 Cuma, 17:09

DENİZLİ (AA)- Girişimci Kadınların Desteklenmesi Derneği Başkanı Ayşe Merih Balkanay, Denizli Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, projeyle kentteki sivil toplum kuruluşlarının (STK) daha fazla kurumsal bir yapı içerisine sokmayı hedeflediklerini söyledi.

STK’ların kurumsallaşmasının demokratikleşme sürecinde önemli adım olduğunu anlatan Balkanay, toplumsal demokrasinin yaygınlaşması ve güçlenmesinin STK’ların demokratikleşmesindeki verdiği çaba ile doğrudan ilişkili olduğunu ifade etti.

Balkanay, STK’ların çok sayıda sorunlarının bulunduğunu belirterek, “İnsan hakları ve özellikle de kadın hakları konusunda çalışan STK’lar için savunuculuk yapmak çok daha zor olmaktadır. Bu güçlükler sürekli finansal kaynakların olmaması, savunuculuk ve kurumsal hareket yetersizliği, katılımın yetersizliği gibi kültürün gelişmesi engellenmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı