REKLAMI GEÇ

“YEŞİLAY TANINMIYOR”

“YEŞİLAY TANINMIYOR”

Yeşilay Denizli Şubesi, zararlı alışkanlıklara karşı farkındalık oluşturmak amacıyla bir Alışveriş Merkezi’nde ”Çocuklarla Yeşilin Her Tonu’ etkinliği düzenledi. Etkinlikte mini bir anket yaptıklarını da vurgulayan Yeşilay Denizli Şube Başkanı Ümit Bayagut, Yeşilay’ın tanınırlığının istenildiği düzeyde olmadığını gördüklerini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 3 Mart 2014 Pazartesi, 10:10

Yeşilay Denizli Şube Başkanı Ümit Bayagut, Bir Alışveriş Merkezi’nde düzenledikleri etkinlikte,  çocuklara, Yeşilay balonu, boyama kitabı, boyama kalemleri ve not defterleri dağıtarak Yeşilay niçin kurulduğunu, amacını anlattıklarını açıkladı.

Ümit Bayagut, “Etkinlikte, 1920 yılında kurulan Yeşilay cemiyetinin Çanakkale savaşları sonrası turistik amaçlı gönderilen İngiliz gemileriyle tonlarca alkollü içecek ve sigarayı ülkemize sokup ücretsiz olarak halkımıza dağıtıldığından bahsederek kuruluş amacını tekrar vurguladık” dedi.

Etkinlikte ayrıca, son dönemin giderek artan çağımızın en tehlikeli bağımlılığı olan teknoloji bağımlılığından gençlerin nasıl korunması gerektiği de anne, babalara ve çocuklara birebir anlattıklarını açıklayan Bayagur, “ Çok güzel tepkiler aldık anne babalar ve çocuklar memnuniyetleri belirtiler. ‘Sağlıklı Bir Nesil, Sağlıklı Bir Gelecek’ Sigara, alkol ve uyuşturucu madde bağımlılığından uzak duran bilinçli bir gençliğin oluşmasını sağlamak ve bu gençlerimize sağlıklı bir dünya hazırlamak anlattık” diye konuştu.
denizli-yesilay-etkinlik (11)

Bayagur, etkinlik kapsamında yaptıkları mini ankette de Yeşilay kimdir? Sorusuna çok ilginç yanıtlar aldıklarını da dile getiren Şube Başkanı Bayagur, şunları söyledi:

“Yeşilay cemiyeti olarak daha çok çalışmamız gerektiği kanaatine vardık. Yeşilay tanınırlığı istenilen düzeyde olmadığını gördük. Yılda 100 bin insanımız bu zararlı alışkanlıklar nedeniyle ölürken bu duyarsızlık niye diye soramadan geçemedik. Çocuklar adına çok renkli anlar yaşadık. Şimdiki resimler bu mutlu anlardan.Gelecek nesillerden umutluyuz.Denizli Yeşilay Şubesi olarak zararlı alışkanlıklara duyarlı bir gençlik için elimizden gelenin daha fazlası yapacağız.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı