REKLAMI GEÇ

Yurt intiharlarının son bulması için imza kampanyası

Yurt intiharlarının son bulması için imza kampanyası

Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği, yetiştirme yurtlarındaki intiharlarına dikkat çekmek için imza kampanyası düzenledi. “Yurt İntiharları Son Bulsun” çağrısıyla düzenlenen imza kampanyasına destek veren 25 sivil toplum kuruluşu arasında Denizli Koruyucu Aile Derneği de (DEKAD) yer alıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Ekim 2016 Cumartesi, 08:55

Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği, change.org sitesi üzerinden yetiştirme yurtlarındaki intiharlara dikkat çekmek için imza kampanyası başlattı. DEKAD’ın da destek verdiği kapmada toplanacak imzalar, TBMM Başkanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na verilecek.

İmza kampanyasını düzenleyen Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği’nin paylaştığı bilgilere göre, Türkiye’de çocuk yuvası, yetiştirme yurdu, sevgi evi, çocuk evi gibi kurumlarda 12 bin çocuk ve genç hayata hazırlanıyor. 4 bin 600 çocuğun bakımını ise koruyucu aileler üstlenmiş durumda.

Çocuk ve gençlerin hayatın birçok alanında sorunlarla karşılaştığı, uluslararası alanda farklı ülkelerdeki istatistiklere göre, korumadan ayrılan bireylerin yüzde 10’unun canına kıydığı, yüzde 14’ünün fuhuşa ve yüzde 20’sinin suça sürüklendiği belirtiliyor.

KAMPANYADA YER VERİLEN TALEPLER
Düzenlenen imza kampanyasıyla yurtlarda yetişmiş ve korumadan ayrılan bireylere devlet tarafından etkili psikososyal hizmetler sağlanması, devlet tarafından takip edilmesi, kapsamlı ve kaliteli istatistik yayınlanması, intiharların nedenleri ve çözüm önerilerinin Meclis Araştırma Komisyonunca araştırılması isteniyor.

NELER YAPABİLİRSİNİZ?
Kampanyanın neler yapılabilir kısmında, hem kişisel hem de kurumsal imzalarla destek sağlanabileceği, sosyal medya hesaplarından duyurulabileceği bilgisi verilirken, hazırlanan #yurtintiharlarısonbulsun etiketliyle fotoğraflar ve videolar paylaşılabileceği belirtiliyor.

“İNTİHAR VAK’ALARI BİZİ ÜZÜYOR”
Yurtlardan ayrılan gençlerin intiharının alanda çalışan bir sivil toplum kuruluşu olarak kendilerini üzdüğünü söyleyen DEKAD Başkanı Ayfer Doğan, “Bu intiharların durması için hayırseverlik yaklaşımdan ziyade, gerçekten sosyal hizmet anlamında desteklenmeleri gerekmektedir. Sosyal hizmete yönelik uygulamalarda liyakat ve niteliğin aranmamaktadır. Çocuğun genel durumunun değerlendirilmesinde en temel bir araç olan SIR raporlarının düzenlenmesinde yeterli özen gösterilmemektedir” dedi.

Korunmaya ihtiyacı olan çocuğun temsiliyetsiz kaldığını ifade eden Doğan, “Buna benzer pek çok nedenle yalnızlaşan ve ruhsal anlamda yüklerinden kurtulamayan çocuklarımız yaşama tutunamamakta ve intiharları tercih etmektedir. Bu alanda kapsamlı bir çalışma yapmak gerekmektedir. Yaşamını kaybeden çocuklarımız için acılarımızı paylaşırken, Hayat Sende Derneği’nin başlatmış olduğu imza kampanyasına desteğin esirgenmeyeceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

İMZA KAMPANYASINI DESTEKLEMEK İÇİN
https://www.change.org/p/yurt-intiharlar

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı