REKLAMI GEÇ

19 MAYIS ve ATATÜRK

Bugün 19 Mayıs 2008. Kurtuluş Savaşı’nın büyük bir kararlılık, inanç ve maneviyat içinde başladığı, Büyük Lider Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ilk ateşi Samsun’da yaktığı 19 Mayıs 1919’un 79. yıldönümü..

/ DENİZLİHABER / 19 Mayıs 2008 Pazartesi, 00:00

79 yıl önce bugün geleceğe, aydınlığa, çağdaşlığa, ulusal bağımsızlığa atılan bu ilk tohumların meyveleri bugün genç, demokratik, yüzünü sosyal ve ekonomik gelişmişliğe çevirmiş modern bir Anadolu’nun dört bir yanında..

Öncesinde yüzyıllar boyunca dünyaya hükmeden, destanlar yazan Türk ulusunun son destanı yazıldı Anadolu topraklarında, 19. yüzyılın başlarında.

Öyle bir destandı ki;

                        Ulusal bağımsızlık inancının tanımı yeniden yapıldı..

                        Küçücük bir umut ışığının inanmış insanlara neler yaptırabildiği görüldü..

                        Tüm dünya, bir kez daha bu ulusun önünde saygıyla eğildi..

1919’da başlayıp 1923’te sona eren bu zaferler dolu mücadeleye nereden bakarsanız bakın, bu topraklar üzerinde yaşayan insanların milliyetçilik damarlarının kabarması çok doğaldır, göreceksiniz..

Yok olmanın eşiğinde, üzerine bin bir senaryoların yazıldığı, haraç mezat paylaşıldığı toprakların üzerinde, karanlıkta, satılmış, yalnız bırakılmış ama asla umudunu yitirmemiş bir ulusun yaptıkları, benzer bir durumda yapacaklarının göstergesidir aslında!

Biz bu nedenle, belki zaman zaman bizi yönetenlerin düştüğü gaflete üzülüyor, sıkıntıya düşüyor ama birilerinin bu topraklar üzerine kurduğu hiçbir kötü senaryodan zerre kadar korkmuyoruz!

Biliyoruz ki; 19. yüzyılın başlarında, yalnız kurtuluş savaşının meşalesini en önde taşıyarak, vücudunu ulusun önünde siper etmiş bir büyük asker değil, aynı zamanda peşi sıra gerçekleştirdiği devrimlerin mimarı o eşsiz zekası, bugünü dahi satır satır okuyabilen ileri görüşlülüğü, yaptıklarıyla yüzyıllar sonrasına bıraktığı o çok önemli fikri miraslarıyla Atatürk, her daim bu ulusun kurtuluşu konusunda yine en önde olacak, yine umut ve güç verecektir!

O, zamanında yiyecek bir lokma ekmeğe muhtaç iken, genci yaşlısıyla, hem de canını kaybetme pahasına ona güvenenlerin yüzünü kara çıkarmadı!

Gözü makamda, koltukta, günlük küçük iktidar hesaplarında olmadı!

Osmanlı ordusundaki çok önemli görevini vatanı uğruna bir kalemde silip attı!

Amacı mal mülk, para servet değildi!

İşgalci ülkelerinin birinin yanında yer alıp yaşamını lüks içinde geçirmeyi tercih etmek yerine Anadolu’ya koştu, yurttaşları ile birlikte ölümü yeğleyip tarih yazdı!

O, bize bizden gayrı dost olmadığını!

Kendimize güvenmeyi!

Boyun eğmemeyi!

Umutsuzluğa kapılmamayı!

Yalnızca ve yalnızca başarmayı!

Kendimiz için değil ülkemiz için yaşamayı!

Onurlu, dürüst ve saygın yaşamayı öğretti!

Bu büyük bayramı armağan ettiği bizler; her geçen gün biraz daha iyi anlıyor ve büyük bir özlemle anıyoruz Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını!

Tüm ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun!

DENİZLİHABER

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı