REKLAMI GEÇ

3 yılda 93 tekerlekli sandalye

3 yılda 93 tekerlekli sandalye

Denizli Sakatlar Derneği’ne getirilen “mavi kapaklar” tekerlekli sandalyeye dönüşüyor. Düzenlenen kapak toplama kampanyalarıyla 93 engelliye tekerlekli sandalye sağlandı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 28 Nisan 2014 Pazartesi, 15:34

Milli Eğitim Koruma Derneği İlkokulu’nda, sınıf öğretmeni Yaşar Kurun ve anasınıfı öğretmeni Rabia Bayar öncülüğünde yürütülen “Eko-Okullar” projesi kapsamında,“mavi kapak” toplama kampanyası gerçekleştirildi.Kampanyaya öğretmen ve öğrencilerin yoğun destek vermesiyleiki ayda 263 kilogram kapak toplandı.

Pet şişelerde kullanılan mavi kapakları teslim alan Denizli Sakatlar Derneği Başkanı Osman Çiyancı, “Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Sakatlar Derneği Denizli Şubesi işbirliğiyle sosyal sorumluluk projesi kapsamında ‘Kapaklar Hayat Bulsun’ sloganıyla kapak toplama kampanyası yürütüldü. Duyarlı vatandaşların sayesinde birçok kişiye tekerlekli sandalye verildi” dedi.
Çiyancı, 2011 yılından bugüne kadar Denizli’deki öğrencilerin ve duyarlı vatandaşların desteği ile 30 ton kapak toplandığı, bunlardan elde edilen gelirle 3’ü akülü olmak üzere 93 tekerlekli sandalye alınarak, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını söyledi.
Kampanyalarla amacın engellilerin sorunlarına dikkat çekmek, farkındalık yaratmak, engellilerin sosyal alanlara katılmasını sağlamak olduğunu vurgulayan Çiyancı, “400 yıl gibi uzun bir süre içinde doğada yok olan kapaklardan elde edilen gelirle engellilerin hayatını kısmen de olsa kolaylaştırıyoruz” diye konuştu.
2014 YILINDA 1.5 TON KAPAK TOPLANDI
Bu yıl içinde 1,5 ton kapak toplandığını belirten Başkan Çiyancı, 300 kilo kapağa 1 tekerlekli sandalye alındığını, mavi kapak toplayan vatandaşların bunları Sakatlar Derneğine teslim etmesini beklediklerini sözlerine ekledi.
Okul Müdürü Remzi Kavurgacı da okulda yürütülen projenin devam edeceğini söyleyerek, kampanyaya destek verenlere teşekkür etti.

Yorumlar

Mesut DİNÇ   -  Bağlantı 8 Eylül 2014, 19:13

arkadaşlar elimde baya mavi kapak var ihtiyacı olanlar 0 532 789 35 85 numaralı telefonu arayabilir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı