REKLAMI GEÇ

Eğitimde fark yarattı, ödülünü Konya’da aldı

Eğitimde fark yarattı, ödülünü Konya’da aldı

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen, “81 il, 81 öğretmen” programı, alanlarında fark yaratan ve örnek olan eğitimcileri Konya’ya buluşturdu. Denizli’yi eğitim alanında gerçekleştirdiği projelerle fark yaratan Çal Belevi Halil Uzun İlkokulu Sınıf Öğretmeni Musa Sürer temsil etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Aralık 2019 Çarşamba, 08:58

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, bir süredir uyguladığı “81 il, 81 öğretmen” programının ödül törenini Konya’da gerçekleştirdi. Mevlana’nın 746. Vuslat yıl dönümünde düzenlenen Şeb-i Arus Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen buluşmada, öğretmenlerin başarıları takdir edildi.

Organizasyonda 81 ilden gelen 81 öğretmene sertifikaları verildi, ödüllendirildi. Öğretmenler, törenin ardından Konya Panorama Müzesi, Mevlana Müzesi, İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi’ni ziyaret etti, Konya Mevlana Kültür Merkezi’ndeki sema programını izledi.

DENİZLİ’Yİ MUSA SÜRER TEMSİL ETTİ
“81 il 81 öğretmen” programında Denizli’yi Çal Belevi Halil Uzun İlkokulu Sınıf Öğretmeni Musa Sürer temsil etti. Öğretmen Musa Sürer, son 5 yıllık süreçte okulunda ve ilçesinde eğitim alanında yaptığı çalışmalar, geliştirdiği projeler ile bu onuru kazandı.

PROJELERİNİ TÜRKİYE KONUŞTU
Çal Belevi Halil Uzun İlkokulu Sınıf Öğretmeni Musa Sürer, bugüne kadar birçok projeye imza attı. İlçede eğitim kalitesinin yükselmesi, sosyal ve kültürel yaşamın canlanması adına çalışmalara imza atan Musa Sürer, insana dokunan, engelleri aşan çabalarıyla da takdir gördü.

DOWN SENDROMLU MİNE İÇİN ÖZEL ÇABA HARCADI
Çal Belevi Halil Uzun İlkokulu’nda gerçekleştirilen özel projelerden biri Down sendromlu Mine Kılıçarslan için gösterilen çaba oldu. Evinden hiç çıkamayan ve yalnızca 3 kelime konuşabilen Mine için okulda özel sınıf hazırlandı, özel eğitim öğretmenlerinin desteği ile kısa sürede mesafe kat etti. 50 kelime konuşabilen ve fiziksel aktiviteleri rahatlıkla yapabilir hale gelen Mine’nin gelişimi, benzer durumdaki çocuklara da örnek oldu.

OKUYARAK AÇILIR KAPILAR
Çal Belevi Halil Uzun İlkokulu’nda Musa Sürer’in de içinde bulunduğu özverili öğretmen kadrosunun imza attığı projelerden öne çıkanlardan biri de “Okuyarak açılır kapılar” oldu. Projede öğrenciler ile veliler bir araya getirildi, öğrencilere zeka oyunları öğretildi, veliler de çocuklarıyla birlikte kitap okudu. Proje Çal’da büyük ilgi gördü.

Okul, Musa Sürer ve arkadaşlarının çabasıyla hikaye, resim, kompozisyon ve kısa film dallarında önemli başarılar elde etti, dereceler kazandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı