REKLAMI GEÇ

Abdurahman; Doğu Türkistan yardım bekliyor

Abdurahman; Doğu Türkistan yardım bekliyor

Doğu Türkistan Maarif Derneği Genel Sekreteri Abdulahad Abdurahman, Denizli’de yapılan bir toplantıda “Doğu Türkistan’daki insanlar yardım bekliyor” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Mart 2019 Cuma, 10:00

DENİZLİ (AA) – Doğu Türkistan Maarif Derneği Genel Sekreteri Abdulahad Abdurahman, Doğu Türkistan’da yaşayanların kendileri için savaşmayı beklemediğini, orada yaşanan zulümlerin dünyaya duyurulmasını beklediğini belirtti.

Denizli İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği’nden yapılan açıklamada, Denizli Genç İHH tarafından Pamukkale Üniversitesi Kongre Kültür Merkezinde “Ümmetin Kanayan Yarası Doğu Türkistan” adlı program düzenlediği aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Doğu Türkistan Maarif Derneği Genel Sekreteri Abdulahad Abdurahman, şunları kaydetti:

“Doğu Türkistan’daki insanlar da sizin kardeşiniz. Oradaki kardeşlerinize inanılması güç, söylenmesi tarif edilemeyecek işkenceler, zulümler uygulanmaktadır. Bu kardeşleriniz, sizlerden kendileri için savaşmanızı beklemiyor. Ama, bu zulmü dünyaya duyurun. Dünya buradaki zulmü duysun, görsün istiyor. Bunun için buradayız. Bu vesile ile bu programı tertipleyen Denizli Genç İHH’ya ve siz duyarlı halka minnet duyuyoruz.”

Toplantıda, Pamukkale Üniversitesi İHH Topluluk Başkanı Emrah Yaman, Genç İHH Başkan Yardımcısı Tuğba Mercan ile Denizli Genç İHH Başkanı Adem Kalay da konuşma yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı