REKLAMI GEÇ

ADM EDAŞ’ta deprem ve yangın tatbikatı

ADM EDAŞ’ta deprem ve yangın tatbikatı

ADM Elektrik Dağıtım A.Ş’de, AFAD işbirliğiyle deprem ve yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatta şirket personeline arama kurtarma, yaralı taşıma ve deprem sonrası oluşabilecek yangınlara ilk müdahale konusunda eğitim verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Kasım 2015 Cumartesi, 15:22

ADM EDAŞ Genel Müdürlük binasındaki tatbikat, uyarı sirenlerinin çalmasıyla başladı. Alarm verilmesiyle birlikte ADM EDAŞ çalışanları, binayı tahliye ederken, içeride mahsur kalan yaralıların taşınması ve ilk yardım yapılması konusunda da uygulama yapıldı. Tatbikat yangın söndürme uygulamasıyla sona erdi.

AFAD Müdahale ve Arama Kurtarma Ekip Şefi Doğan Tufan, tatbikatı değerlendirirken, deprem sonrası davranış şekilleri, bina tahliye yöntemleri, yaralı taşıma usulleri ve yangınlara müdahale gibi konularda eğitim verdiklerini söyledi.

ADM EDAŞ İcra Kurulu Başkanı Mesut Güzel ise, yangın ve deprem gibi doğal afetlerin önceden bilinemediğini, bu nedenle her zaman hazırlıklı olunması gerektiğini ifade etti. Güzel, “Düzenlenen tatbikatta amaç, yaşanabilecek doğal afetler öncesi neler yapmamız gerektiğini öğrenmektir. Yangın ve deprem anında ne yapmamız gerektiğini önceden planlarsak, daha az zayiatla atlatmış oluruz. Hepimizin neler yapacağı konusunda hazırlıklı olması gerekiyor. Bu tatbikatları ciddiye almak önemlidir. Bu tatbikatlarda yaşadıklarımızı ilerde uygulamak zorunda kalacağımız durumlarla karşılaşabiliriz.” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı