REKLAMI GEÇ

Adnan Keskin arşivinden 36 yıllık Uğur Mumcu fotoğrafı çıktı

Adnan Keskin arşivinden 36 yıllık Uğur Mumcu fotoğrafı çıktı

Yılların eskitemediği Denizlili siyaset adamı Adnan Keskin, Türkiye’nin gelmiş geçmiş en cesur kalemlerinden biri olan Uğur Mumcu’nun katledilmesinin 25. yılında sosyal medyadan 36 yıllık bir fotoğrafı paylaştı. Fotoğrafta Keskin ve Mumcu’nun yanı sıra Ali Topuz, CHP’nin unutulmaz siyasetçilerinden Gökhan Uysal var. Ama asıl sürpriz kareyle giren başörtülü kadın.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Ocak 2018 Çarşamba, 17:32

Denizli’nin kurt siyasetçilerinden Adnan Keskin bugün sosyal medya hesabından tam 36 yıllık bir fotoğrafı paylaştı. Usta araştırmacı gazeteci-yazar Uğur Mumcu’nun katledilmesinin 25. Yıldönümü nedeniyle paylaşılan fotoğraf Denizli’de yapılan bir etkinlikten. Sene 1981. SODEP’in Türkiye’deki ilk çıkış etkinliği.

Adnan Keskin, darbe ile kapatılan SODEP Denizli’deki ilk il başkanlığı görevini üstlenir üstlenmez, Uğur mumcu, Ali Topçu ve Deniz Baykal gibi isimlerin de aralarında bulunuğu Türkiye’nin dört bir yanındaki SODEP’lileri Pamukkale’de bir araya getirdi. Pamukkale’de 2 bin kişinin katıldığı bir kokteyl veren Keskin, bir zamanlar Ulu Çarşı’nın karşısındaki Pazar yerinde bulunan eski sinema salonunda ise bir panel gerçekleştirdi.

Fotoğraf, panelin başladığı dakikalarda çekilen bir haber fotoğrafı. Uğur Mumcu panelistlerden biri, bize göre hemen solunda oturan ise Ali Topuz. Arkasında ayakta Adnan Keskin, Keskin’in yine bize göre sağında duran geçtiğimiz yıllarda aramızdan ayrılan CHP’nin Denizli’deki önemli isimlerinden Gökhan Uysal.

Hem Denizli hem de Türk siyaseti için tarihi bir etkinliğin belgelendiği fotoğraf karesine giren başı örtülü SODEP’li kadın ise, o zamanlar SODEP’in kadın kollarında görev alan bir Denizlili. O’nu aslında herkes yakından tanıyor. Çünkü yalnız kendi değil şimdi O’nun yolundan ilerleyen ve CHP’de önemli görevler üstlenmiş hukukçu oğlu da, Denizli’nin yakından tanıdığı isimler arasında.

Fotoğraf karesindeki başörtülü kadın Şenay Gönenç. Gönenç, Denizlihaber.com’un yazar kadrosunda yer alan CHP’nin eski il başkanlarından Zafer Gönenç’in annesi. 70’li yaşlarına rağmen hala sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdüren Şenay Gönenç’e biz de Denizlihaber.com Ailesi olarak uzun ve sağlıklı ömür diliyoruz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı