REKLAMI GEÇ

AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI.

AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI.

Esnaf ve sanatkârların piri Ahi Evran ve Ahilik Teşkilatının Denizli’de ki kurucusu Ahi Sinan’ın düşünce ve öğretilerini yaygınlaştırmak amacıyla 54 yıldır bayram, 31 yıldan bu yana da hafta niteliğinde düzenlenen Ahilik Haftası bugün başladı. Program 1 hafta sürecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Eylül 2018 Pazartesi, 17:30

Ahilik Haftası kutlamaları 18 Eylül Salı günü Bayramyeri’ndeki programla başlayıp, Perşembe ve Cuma günleri düzenlenecek etkinliklerle sona erecek. 17-23 Eylül tarihleri arasında ilimizde ve yurt genelinde kutlanacak Ahilik Haftası öncesi Denizli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Turgut Devecioğlu, Denizli halkını ve esnaf camiasını kutlamalara davet etti.

Ahilik geleneğini yaşatmak ve Ahi Evran ve Ahi Sinan’ı anmak amacıyla bu yıl 17-23 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan 31. Ahilik Haftası kutlamaları öncesi bir açıklama yapan Başkan Turgut Devecioğlu; “Anadolu halkının ekonomik ve kültürel yaşamında önemli bir yer tutan Ahilik, dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşimidir. Bu kültürü tanıtmanın ve yaygınlaştırmanın gayreti içerisinde olacağız. Denizli Valiliğimiz, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız, Pamukkale Üniversitemiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Sanayi ve Ticaret Odaları ve Denizli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğimizce hafta boyu düzenlenecek etkinliklere esnaflarımızı ve değerli hemşehrilerimizi davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı