REKLAMI GEÇ

Aktepeliler: Zehirleniyoruz, çocuklarımız hasta oluyor

Aktepeliler: Zehirleniyoruz, çocuklarımız hasta oluyor

Büyükşehir Belediyesi’nin Aktepe Mahallesi’nde bulunan Asfalt Plent Tesisleri’nden yayılan koku ve yükselen duman, vatandaşları isyan ettirdi. Şikayet dilekçelerine şu ana kadar sorunun çözümü yönünde bir yanıt alamayan ve 28 aylık oğluna “kötü havadan kaynaklanan kronik farenjit teşhisi” konulan Abdullah Türk, asfalt şantiyesinden çıkan kimyasallar nedeniyle başta çocuklar olmak üzere tüm mahallelinin yavaş yavaş zehirlendiğini iddia etti.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 3 Mart 2016 Perşembe, 09:51

Pamukkale’nin Aktepe Mahallesi’nde bir asfalt şantiyesi, şantiyenin yakının da site ve TOKİ Konutları var. Şantiyeden özellikle sabah saatlerinde yükselen duman ve çevreye yayılan koku, bu mahallede oturanları canından bezdirdi. Yaşadıklarından şikayetçi olan mahalle sakinlerinden Abdullah Türk, Gazeteciler Sitesi’nde oturduğunu, yerleşim alanı içerisinde kalan Büyükşehir Belediyesi Asfalt Plent Tesisi’nden çıkan kötü koku ve zehirli gazdan çocuklarının zehirlendiğini iddia etti.

Aniden rahatsızlanan 28 aylık oğlu Mücteba Rasih’i Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Acil Servisi’ne getiren Türk, oğluna “kötü havadan kaynaklanan kronik farenjit teşhisi” konulduğunu, çocuğunun ilk defa rahatsızlanmadığını, sık sık krize girdiğini, bunun Büyükşehir Belediyesi Asfalt Şantiyesi’nden kaynaklandığını, tesisten kimyasal gaz çıktığını, sorunu defalarca yetkililere iletmesine rağmen “Her seferinde şantiyenin taşınacak” cevabı aldığını, ancak şu ana kadar bir çalışma olmadığını söyledi.

denizli-asfalt-santiyesi-zehirledi-2

ÇOCUKLARIMIZ ZEHİRLENİYOR
Her sabah asfalt şantiyesinden çıkan zehirli gazı soluyarak uyandıklarını ifade eden Türk, “Şantiyeden her gün özellikle sabahın erken saatlerinde asfalt yapımı için eritilen kimyasallar nedeniyle etrafa zehirli gaz yayılıyor. Biz her sabah boğazımızda ağrı ve mide bulantısı ile uyanıyoruz. Çocuklarımız ise daha çok etkileniyor. Mahalledeki çocuklarda hemen hemen aynı belirtiler var. Durup dururken burun kanaması oluyor, aniden nefes darlığı başlıyor. Oğlum Mücteba Rasih’de de aynı şikayet olduğu için acile getirdik. Biz orada yavaş yavaş zehirleniyoruz. Kısa sürede çözüm bulunmaz ise çocuklarımızı kaybedeceğiz” dedi.

7 AYDAN BERİ ÇÖZÜM BULUNAMADI
Hem Büyükşehir Belediyesi’ne hem Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne, Temmuz 2015’te yazılı olarak şikayetini bildirdiğini anlatan Türk, “Her iki kurumdan da aynı yanıtı aldım. Orası taşınacak. Ama 7 ay geçti, hala bir çalışma yok” diyerek, isyanını dile getirdi.

denizli-asfalt-santiyesi-zehirledi-1

30 ŞİKAYET DİLEKÇESİ VERİLMİŞ
Asfalt şantiyesinden çıkan zehirli gazdan yalnızca kendisinin değil TOKİ Konutları’nda oturan tüm vatandaşların rahatsız olduğunu dile getiren Abdullah Türk, “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne verilen şikayet dilekçesi sayısı 30’un üzerinde. Birçoğu evini satıp gitti. Ben, 2009 yılından beri orada oturuyorum. Ucuza ve uygun taksitlerle ev sahibi olacağız umudu ile oradan daire aldık. Halâ evin taksitlerini ödüyoruz. Orada oturanların hepsi öyle. Bazıları ise zorunlu olarak oturuyor. Bizim tek günahımız ucuza ev sahibi olmak istememiz” diye konuştu.

denizli-asfalt-santiyesi-zehirledi-3

BAZI BÖLGELERE OTURMA İZNİ VERİLMİYOR
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün burada konut yapılmasına nasıl izin verdiğini hala inanamadıklarını söyleyen Türk, aynı mahallede yapılan yeni konutlara oturma izni verilmezken, bine yakın ailenin orada oturmasına nasıl izin verildiğini anlayamadıklarını belirtti.

anons-1

Yorumlar

ibrahim   -  Bağlantı 5 Mart 2016, 23:41

Kaş yapayım derken göz çıkartmayalım. Bir an önce önlem alınsın!

Esra KUDAY ARSLAN   -  Bağlantı 4 Mart 2016, 21:19

Hayatta en önemli şey insan sağlığı bugün başkasına ise yarın bizlerin başına gelebilir lütfen duyarlı olalım çocuklarımıza acil şifalar

Ali Idris MUSLU   -  Bağlantı 4 Mart 2016, 05:29

KAPATIN gitsin !

Yunus karakoç   -  Bağlantı 3 Mart 2016, 21:53

Ey büyük şehir ve pamukkale Belediyesi
Sayın Başkanlar sizin bu ilgisizliginiz
Bizim canımızı yakıyor çocuklarımızı ve yavrularimizi zehirleyen alsfat santiyesinin kapanmasına ne zaman karar vereceksiniz.nefesimizi baraj suyumuz zehirlemeyin

Hüseyin   -  Bağlantı 3 Mart 2016, 21:23

Insan sagligi olmadigi yerde yapilan yatirimlarin toplumsal kalkinmanin hic bir onemi yoktur.Misyonu Once insan olan ak parti nin değerlerine hiç bağdaşmiyor.

Furkan Kadir Dereli   -  Bağlantı 3 Mart 2016, 18:33

Yarının geleceği olan küçüklerimiz hayatı tehlike altında yerleşim yerlerine bu kadar yakın şantiyeler yapılmamalı şantiyenin faaliyeti durdurulmalı orada bulunan herkes tehlike altında buna duyarsız kalınamaz

Ümit   -  Bağlantı 3 Mart 2016, 18:28

Buna engel olmayan yetkililer kendileri ve çocukları ile orda yaşayabilirler mi acaba!!! Derhal kapatılmasını istiyoruz.

facar   -  Bağlantı 3 Mart 2016, 17:56

Bu sorun sadece Aktepelilerin değil hepimizin sorunu.Bize müreffeh hayat vaadedenlerin, hava kirliliği konusunda duyarsız kalması oldukça düşündürücü.Seçim zamanı kapımızı aşındıran siyasi parti gözetmeksizin tüm siyasiler gereğini yapmalı.

aktepeli   -  Bağlantı 3 Mart 2016, 17:49

Bogazimiz ve cigerlerimiz bu zehirli gaza hergun yenik düşüyor lutfen bu asfarasfalt santiyesi derhal kapatilsin

Ramazan Yatğın   -  Bağlantı 3 Mart 2016, 17:00

Hizmetlerin insana ve çevreye zarar vermeden yapılması dileğiyle hayırlı günler

MÜCAHİD MECEK   -  Bağlantı 3 Mart 2016, 16:57

Önce insan sağlığı. Milleti yaşat ki devlet yaşasın. Bur an evvel çözülmeli.

Emrah   -  Bağlantı 3 Mart 2016, 16:43

Bu ınsanların sesını bırılerı duysun ancak kendı basımıza gelınce anlıyoruz hepımızın cocukları var bıraz duyarlılık bırazda empatı

Lütfi Abır   -  Bağlantı 3 Mart 2016, 16:04

Ak partinin 14 yıldır ülkeyi yönettiğini ve sayısız güzel şeyler yaptığını düşünürsek ak partili bir belediyenin böyle bir duruma müsamaha göstermesi ve ilgilenmemesi çok düşündürücü

FERDİ YILMAZ   -  Bağlantı 3 Mart 2016, 16:02

aktepedeki asfalt şantiyesinin derhal kapatılması gerekiyor önlem alınmazsa daha çok olaylarla karşılaşabiliriz bu tür olaylar uzun vadede çok tehlikeli oluyor …

Ünal Aras   -  Bağlantı 3 Mart 2016, 15:59

İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Bizde insana saygı yok ki

Nuri YATĞIN   -  Bağlantı 3 Mart 2016, 15:54

Kapatın ve cezayı yazın firmaya

Hüseyin   -  Bağlantı 3 Mart 2016, 15:52

Çevrecilik ile ödül almış bir belediye düşünün mahallenin yanında asfalt tesisi ve hasta olan vatandaşlar. Acaba bu tesis güzide mahallelere kurulabilir mi ?

Özkan can   -  Bağlantı 3 Mart 2016, 15:51

İnsan sağlığına hemde çocuklara zarar vererek hizmet olamaz. Derhal kapatilsin

Muharrem Çalkın   -  Bağlantı 3 Mart 2016, 15:49

Şantiyeler eğer şehir halkına zarar vermeye başladıysa, yerleşim yeri olmayan çocukların, insanların daha az yoğunlukta olduğu yerlere yapılması gerekir. Belediye bu yeri başka bir faaliyeti için değerlendirip, bu yeri başka bir yere taşısa olur.

Salih   -  Bağlantı 3 Mart 2016, 12:31

Hocam siz neden nefes alıyorsunuz ki…
Nefes almayın olsun bitsin..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı