REKLAMI GEÇ

AKYÜREK’E ŞOK SUÇLAMA

AKYÜREK’E ŞOK SUÇLAMA

Denizli’den Türkmenlere yaptığı yardımlar ve düzenlediği organizasyonlar ile tanınan Avukat Recep Akyürek, El Kaide ve El Nusra terör örgütlerine silah taşımakla suçlandı. Sosyal medyada hakkında ortaya atılan iddialara sert çıkan Recep Akyürek, “Ben onların zulmü altında ezilen Türklere yardım ederken, böyle bir iftira ile karşılaştım. Ama bunlar beni korkutamaz. Mücadelemiz devam edecek. Bu kişilerle de adalet önünde hesaplayacağız” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Kasım 2015 Cumartesi, 12:40

Denizli’nin tanınmış isimlerinden biri olan Avukat Recep Akyürek, son günlerde sosyal medyada hakkında yayılan iddialarla gündeme geldi. Recep Akyürek, kendisini El Kaide ve El Nusra ile ilişkilendiren, onlara silah taşımakla suçlayan paylaşımların ardından gerekli girişimlere başladıklarını belirterek, iftira atan ve hedef gösterenlerle adalet önünde hesaplaşacaklarını söyledi.

TEK AMACIMIZ YARDIM ETMEK
3 yıldan beri Denizli’de Suriye’deki Türkmenler için bağış topladıklarını belirten Akyürek, ayni yardımları Kızılay vasıtası ile teslim ettiklerini ifade etti. Mücadelelerinin öncelikli zor durumdaki Türkmenlere yardım etmek olduğunu dile getiren Akyürek, “Derneğimiz dünyanın neresinde olursa olsun, öncelikli Türkler olmak üzere herkese yardım elimizi uzatabilmek. Önceden yalnızca ayni yardımlar topluyorduk, şimdi nakli yardımlar da kabul ediyoruz. Yılbaşında Halep’e birkaç TIR yardım götürmeyi düşünüyoruz. Bunun için kampanyalar başladık” dedi.

yazi-arasi1

Suriye’nin Türkmendağı bölgesinin çok ciddi saldırı altında olduğunu dile getiren Akyürek, bölgenin hem havadan hem de karadan saldırı başlattıklarını, kritik mevzileri aldıklarını ve dağı düşürecek hamleleri yaptıklarını kaydetti. Bir mevzinin korunduğunu bu nedenle de Türkmendağı’nın düşmediğini belirten Akyürek, bu bölgeyi önceliğe alabileceklerini kaydetti.

“O ÖRGÜTLER BENİ BULSA ÖLDÜRÜR”
EL Nusra ve El Kaideye silah götürmekle suçlandığını, bunun çok komik olduğunu dile getiren Akyürek, “Ne yaptığımı Türkiye Cumhuriyeti Devleti biliyor, arkadaşlarım biliyor. Benim o bölgelere yalnızca insani yardım götürdüğümü biliyorlar. İnançlarımız gereği bu tür örgütler ile hiçbir bağlantımın olmayacağını, olamayacağını herkes bilir. Benimle ilgili paylaştıkları arasında bozkurt işareti yaparken fotoğraflarım da var. Ben eğer El Kaide’ye, El Nusra’ya gitmiş olsam ve bu hareketi orada yapsam beni hemen öldürürler. Çok şükür en azından IŞİD ile ilişkilendirmediler” dedi.yazi-arasi

YARDIMLARI ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORLAR
Bölgeye Türkmenlere yardım götürmek için gittiğini ve gitmeye de devam edeceğini anlatan Akyürek, yaptığı çalışmaların tamamının Valilik’te kayıt altında olduğunu vurguladı.

Bu Kişilerin kendisi hedef göstermelerinin amacının farklı olduğunu ifade eden Recep Akyürek, “Bunlar Esad’ı destekleyen insanlar, sivilleri varil bombaları öldürürken, bizim oraya gidip zor durumdaki insanlara yaptığımız yardımları engellemek. Bizimle birlikte olan, farklı ideoloji içinde olmasına rağmen bize destek verenleri korkutarak bağışta bulunmamalarını sağlamaya çalışıyorlar” dedi.

yazi-arasi2

BENİ HEDEF GÖSTERDİLER
İkinci amaçlarının da kendisini PKK ve DHKPC gibi bölücü terör örgütlerine hedef göstermek olduğunu ifade eden Akyürek, bu tür paylaşımlar yapanlar ile ilgili kayıtları aldıklarını ve hukuki açıdan mücadele edeceğini kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı