REKLAMI GEÇ

Albayrak: Gençlikten şikayet etme hakkımız yok

Albayrak: Gençlikten şikayet etme hakkımız yok

Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle Denizli İl Müftülüğünce düzenlenen programa katıldı. Albayrak programda yaptığı konuşmada gençlere verilecek öneme dikkat çekti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Kasım 2019 Salı, 16:08

Denizli Valiliği tarafından İl Müftülüğü Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle bir program düzenledi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle Beyaz İnci Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan il müftüsü Mehmet Aşık, “Öncelikle idrak ettiğimiz Sevgili Peygamberimiz’in dünyayı şereflendirmesinin sene-i devriyesi olan Mevlid Kandilinizi tebrik ederim” dedi.

Müftü Mehmet Işık konuşmasının devamında, “Cenab-ı Allah Bakara Suresi’nin 195. ayeti kerimesinde mealen, ‘.., Kendinizi kendi elinizle tehlikeye atmayın, …’ buyuruyor. Zaman zaman devlet büyüklerimizle bir araya geldiğimizde bizlere, ‘intiharların artığını, boşanmaların çoğalarak neredeyse evlenme rakamlarına yaklaştığını,’ söylüyorlar. Ve ardından diyorlar ki, ‘Hocam sizlere çok iş düşüyor.’ Aslında bu iş hepimizin. Anayasanın bize vermiş olduğu yasal yetkiye göre çalışmalarımızın çeşitliliğini artırarak devam ediyoruz. Bugün buradaki programımızda bize her konuda destek veren Sayın Valimize şükranlarımı arz ediyorum. İlimizde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız çalışmalarda her zaman bizlere yardımcı olan Sayın Mahmut Oğuz’a çok teşekkür ediyorum. İlçe milli eğitimi müdürlerimize, ilçe müftülerimize, okul müdürlerimize, din görevlerimize ve öğretmenlerimize yürütülen projeye katkı sunan herkesi can-ı gönülden tebrik ediyorum. Bu vesileyle, Mevlid-i Nebi Haftamızı hayırlara vesile kılmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” diye konuştu.

Vali Hasan Karahan ise yaptığı konuşumada “Mevlid Kandilini idrak ettik. Peygamber Efendimizin diğer bir adı ‘Dürr-i Yekta’dır. Anlamı ise, ‘Benzeri olmayan, tek inci’ olan Peygamber Efendimiz’i anlatıyoruz, anlamaya çalışıyoruz. İnşallah bu toplantımız verimli ve bereketli olur. Peygamber Efendimizin yeri her zaman en önde ve baş tacı olması gerekiyor. Rahmetli anneannem, Peygamberimizden bahsederken ‘Muhammedimiz’ derdi. ‘Muhammedimizi’ her zaman baş tacı etmemiz lazım, o samimiyete ve muhabbete ulaşmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Diğer taraftan Diyanet İşleri Başkanlığı’nı temsilen Denizli’ye gelen Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak ise, “Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin bu kıymetli şehrinde siz değerli ve güzide toplulukla bir arada bulunmaktan dolayı teşekkür ediyorum. Yoğun bir zaman dilimi olan Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle her gün yurt içinde ve yurt dışında programlarımız olacaktır. Bu yoğun programların içerisinde Sayın Valimizin himayelerinde, İl Müftümüzün ev sahipliğinde tertiplenen bu güzel toplantı, hafta içerisindeki programlar içinde en kıymetlisi ve inci değerindedir. Bu programa katkı sunan ve katılan herkesi can-ı gönülden tebrik ediyorum.” dedi.

GENÇLİKTEN ŞİKAYET ETME HAKKIMIZ YOK
Necip milletimizin maddi kalkınmasının yanında manevi kalkınma hamlesinin önemli olduğunu belirten Genel Müdür Albayrak, “Kıyamet sabahına kadar bayrağımızın dalgalanmasını, ezanlarımızın gök kubbede yankılanmasını istiyorsak, milletimizin manevi kalkınmasına çok önem vermeliyiz. Onun için gençlerimizle ilgilenmeliyiz. Gençlikten şikayet etme hakkımız yok. Bu gençler gökten zembille inmedi. Yerden de nebatat olarakda bitmedi. Bunlar bizim kızımız, oğlumuz ve çocuğumuz. Denizlimizin her ilçesinde ve her mahallesinde yaşayan çocuklarımızla ve gençlerimizle irtibat kurmalıyız. Onların hayatına rehberlik etmek zorundayız.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı